Annonce
Svendborg

Debat: Hvorfor skal jeg nu betale for at sætte kontanter ind i min bank?

Karen Wengel, Svendborg.
Annonce

Læserbrev: Så har højfinansen stukket sit grimme og griske ansigt frem i vor fredelige provinsby. Ud med sparegrisen, og bliv gennemdigitaliseret øjeblikkeligt, eller vi straffer dig økonomisk.

Lyder det åndssvagt? Overhovedet ikke. Mit eget pengeinstitut, Fynske Bank, hvor jeg selv af en-eller-anden glemt grund er aktionær, indfører nu et gebyr på 125,00 hvis du sætter kontanter ind på din konto. Jeg har selv en sparegris, som jeg tre-fire gange om året tømmer og får vekslet til ferievaluta. Dette vil fremover koste mig 500,00 om året. Men nok om mig. Det bliver rigtig sjovt for kassemedarbejderne, når de tager gebyrer fra nylig udsprungne konfirmander og studenter, nok reagerende med våde, uforstående øjne h.h.v. hysteri.

For ikke at nævne enkefru Olsen med kortklubbens kasse, eller Hus Forbi-sælgeren og mange andre. Det skal kassemedarbejderne nok have en overordentlig, veludviklet humoristisk sans for at synes, det er sjovt?

Dette i min optik meget ucharmerende, kyniske og grådige udspil fra Fynske Bank, synes jeg, udstiller banken som drevet af københavnsk profitliderlighed, snarere end at have øje for sine lokale kunders reelle behov, for service og nærhed og gennemsigtighed. Er jeg alene om, at synes dette tiltag er usmageligt?

Og det bliver endnu sjovere. Jeg er godt klar over, at rentemarginalen er død (til yngre læsere; det var noget bankerne levede af, i en ikke så fjern fortid), men at Fynske Bank nu også vil lægge gebyr på, at man hæver fra sin egen konto er moralsk forkasteligt og lettere tragikomisk.


Dette i min optik meget ucharmerende, kyniske og grådige udspil fra Fynske Bank, synes jeg, udstiller banken som drevet af københavnsk profitliderlighed


Svar fra Fynske Bank:

Jeg er ærgerlig over læse, det er sådan, du opfatter os.

Som kunde i Fynske Bank er der en række muligheder, når det kommer til indbetaling af kontanter. Det er for eksempel gratis at lave ind- og udbetalinger døgnet rundt i pengeautomaterne Kontanten, som er opstillet flere end 200 steder i hele Danmark. Her kan alle vores kunder frit indsætte pengesedler og hæve kontanter via deres Dankort eller hævekort.

Vælger man som kunde at benytte sig af muligheden for manuelle indbetalinger for eksempel via mønttælleren i en af vores fysiske filialer, så er det korrekt, at vi tager et gebyr for håndteringen. Det gør vi, fordi håndteringen af kontanter i vores filialer er forbundet med manuelt arbejde for vores ansatte samt håndtering og transport af beholdningen.

Det har dog været vigtigt for os, at vi tilbyder vores kunder flere alternativer, herunder som nævnt en gratis mulighed i forhold til indbetaling af kontanter i pengeautomaterne Kontanten.

Med venlig hilsen Thomas Thoft Madsen, områdedirektør, Fynske Bank

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Langeland For abonnenter

Ny formand for elforsyning: - Vi har ikke været gode nok til at undersøge mulighederne

Annonce