Annonce
Læserbrev

Debat: Hvorfor må politikere ikke blande sig i personaleforhold?

Annonce

Læserbrev: Der er nu halvandet år til næste kommunalvalg. Måske skulle du overveje at stille op og løse billet til en spændende og lærerig oplevelse. Hvis du er til Dansk Folkeparti, så venligst kontakt os, og er du det ikke, så passer du nok ind under et andet parti-bogstav. Eller du kunne starte vores fjerde lokalliste? Adskillige partier synes at mangle kandidater, så du er velkommen.

Hvis du bliver valgt er det tanken, at du og resten af kommunalbestyrelsen skal lave politik, populært sagt skal I ”male med den brede pensel”, og så skal de ansatte inklusive direktører og ledere i kommunen konkretisere og udføre jeres beslutninger. Det siges, at du oftest som kommunalpolitiker ikke skal blande dig i sagsbehandlingen, men overlade den til embedsmændene. Det siges også at du ikke bør kritisere deres arbejde i offentligheden!?

Så hvad gør du, hvis du mener at have lavet en politik beslutning, der efterfølgende er blevet læst som ”en vis herre læser biblen” af at de ledere, der skal arbejde ud fra den? Eksempel: I januar besluttede vi at tjenesterejser blandt kommunens ansatte skal ”foretages på den måde, der ud fra en samlet betragtning er mest hensigtsmæssig for medarbejderen og økonomisk mest fordelagtig for kommunen”. Det fortolkes nu således, at to timers sparet daglig rejsetid i forbindelse med uddannelsesperioder i Svendborg ikke giver mulighed for at benytte Ærøxpressen. Skal vi have sagen på bordet igen for at stemme om hvor mange minutters sparet rejsetid der gør transport via Rudkøbing mulig for en kommunal ansat?

Som nævnt i et tidligere debatindlæg ser vi også er bredere perspektiv her: Vi kommer ligesom andre kommuner til at mangle varme hænder til at tage sig af vores ældre. Gør vi disse jobs attraktive ved at jage dem under uddannelse op halv fem om morgenen, for at passe ind i en nonchalant – og efter vores vurdering absurd – beslutning? Og skal vi som politikere bare klappe i og ikke blande os i personaleforhold?

Flemming Boye og Bente Friis Andersen sidder i kommunalbestyrelsen for DF. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ærø

Overfyldte færger minder om Sunny Beach

Svendborg

Flere indbrud i virksomheder: Tyv smurte ketchup, kartoffelsalat og marmelade på vinduer

Annonce