Annonce
Debat

Debat: Hvorfor ikke placere en klimaerhvervsskole i Svendborg?

Niels Christian Nielsen, medlem af Svendborg Byråd, Socialdemokratiet. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

Læserbrev: Sydfyn og øerne er næsten verdens navle. Det synes jeg og mange andre. Vi er dog ikke navlebeskuende, men er bevidste om, hvorfor vi har valgt at bo på Sydfyn, og hvad vi gerne vil med vores liv i alle aspekter.

Vi skal dog indimellem gøre andre, herunder skiftende regeringer, opmærksomme på, hvor Svendborg og øvrige Sydfyn ligger på landkortet.

Regeringen er senest kommet med et spændene udspil, hvor tre nye klimaerhvervsskoler skal være kraftcentre for uddannelse og kompetenceudvikling til den grønne omstilling. Jeg hilser udspillet særdeles velkommen, for vi får brug og behov for mange flere faglærte dygtige unge mennesker, hvis målene for den grønne omstilling skal kunne realiseres.

Annonce

Kan du forestille dig, at du ikke kan få serviceret din elbil på et værksted, få opsat en ladeboks til samme, eller få monteret en varmepumpe, fordi ingen unge har de faglige kompetencer?

Kan du også forestille dig, at du ikke kan få energirenoveret dit hus eller få bygget et nyt, fordi de faglige kompetencer ikke findes inden for bygge- og anlægsfagene?

Det vil være oplagt at placere en af de nye klimaerhvervsskoler i Svendborg, hvor vi i forvejen har en bred vifte af erhvervsuddannelser på Svendborg Erhvervsskole.

Kloge, grønne hænder inden for næsten samtlige erhvervsfaglige uddannelser bliver et must i kampen for en grøn, bæredygtig omstilling.

Tænk på de mange solceller, der skal etableres, og de mange vindmøller, der skal bygges til lands og vands. Hvad med de tusindvis af offentlige ladestandere, der skal opstilles? Hvad med de el-færger, som i fremtiden skal bygges og serviceres for at kunne besejle blandt andet de sydfynske øer, og hvad med de kommende mange el-busser?

Det vil være oplagt at placere en af de nye klimaerhvervsskoler i Svendborg, hvor vi i forvejen har en bred vifte af erhvervsuddannelser på Svendborg Erhvervsskole. Placeringen vil også flugte godt med regeringens decentralisering af uddannelser i bred forstand.

Sidst men ikke mindst, så har vi et lokalt og regionalt erhvervsliv, som vil understøtte og efterspørge de nye klimauddannelser.

Annonce
Svendborg For abonnenter

13 år siden sidst, at alle har skrevet under på budgettet: Nyt børnehus på Thurø, cykelstier i lokalområderne og penge til et plejehjem

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Kæmpe redningsaktion ved Sydlangeland: Dykker bjærget i god behold efter tur i meget dårligt vejr og stærk strøm

Langeland For abonnenter

Mike blev snydt af sin revisor: - Da jeg skulle udbetale løn, var min konto lukket

Faaborg-Midtfyn

Formand undskylder beslutning: Nu må omstridt kandidat alligevel komme med i paneldebat

Faaborg-Midtfyn

Hurtig indsats reddede gammel bygade fra ny storbrand

Langeland

Skøn nyhed til weekenden: Forsyningsselskab ophæver koge-anbefaling

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Flextaxachauffør fór vild til Bentes bisættelse: Nu siger Fynbus undskyld og sender blomster

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Debat

Debat: Har FAA ikke en kulturel forpligtelse?

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv For abonnenter

Anders tog på togt og satte sejl til kaptajndrømmen - nu truer finansloven skoleskibene

Svendborg

Se videoen: Sådan finder du vej ved Ørkildskolen

Navne For abonnenter

Marstals store historieformidler: Det bliver aldrig trivielt at fortælle

Kultur For abonnenter

Kære læser: Vi lytter til jeres kulturkritik – så lad os mødes!

Langeland

Debat: Det er usandsynligt godt arbejdet af den nuværende kommunalbestyrelse, for den den gamle lokalplan var lavet totalt tåbeligt

Annonce