Annonce
Ærø

Debat: Hvorfor gøre billettering nemt – når det er let at gøre det besværligt?

Annonce

Læserbrev: Da vi for fem et halvt år siden købte hus på Ærø, blev der billetteret begge veje, men for nogle år siden blev det ændret til envejsbillettering, angiveligt fordi en undersøgelse havde vist at styrmændene havde for lidt tid til andre gøremål og derfor blev stressede i det daglige arbejde.

Jeg tænkte dengang, at det er dejlig,t at en arbejdsgiver på denne måde tog hensyn til medarbejderne, uagtet at metoden kunne medføre, at enkelte kunne rejse gratis fra Ærø, hvis de for eksempel var fløjet hertil eller kommet til Ærø som besætning på en båd som de ikke skulle forlade Ærø med igen.

Jeg forstår godt at det private initiativ Ærøxpressen kan give lidt udfordringer desangående, men kan af vedtagelse i kommunalbestyrelsen se, at der senest 1. april skal foreligge et gennemarbejdet forslag til håndtering af de udfordringer der måtte være omkring billetsamarbejde.

Det jeg ikke forstår er hvorfor der i en forholdsvis stille periode så skal laves et besværligt både administrativt og forklaringsmæssigt tåbeligt system i godt tre måneder, hvor folk skal huske at have deres gamle billet med.

Med 40 års arbejde med økonomi og ledelse i både privat og offentligt regi har jeg lært, at omkostninger og besvær skal stå mål med det udbytte, man kan opnå. Udbyttet ved at lave denne besværlige mellemløsning er alene at genere først og fremmest det politiske flertal der pålagde et billetsamarbejde, og det gøres bedst ved at genere brugerne og så i øvrigt aktivere politisk enige til at bringe sagen i fokus.

Hvis vores borgmester og færgeledelse mener at dette udbytte er omkostningerne og besværet værd, så må vi jo blot acceptere det, men så håber jeg at borgmesteren og hans allierede betaler prisen ved det næste valg, for denne mellemløsning har ikke nogen økonomisk berettigelse.

Vel vil der kunne være nogle få der rejser fra Ærø med et andet selskab end det de har købt billet til, men det vil jo nok gå begge veje og berettiger ikke det at genere både medarbejdere, politiske kolleger og forbrugerne.

Henning Borchert-Jørgensen, Bregninge. Arkivfoto: Anders C. Østerby
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce