Annonce
Svendborg

Debat: Hvordan sommerhusudlejere og tyveknægte jager turister væk

Erik Dagø Troense
Annonce

Læserbrev: Da jeg i 2018 udgav min “Schrapbog om politiet på Sydfyn gennem 100 år” på det tyske forlag BoD i Hamborg, fik jeg tilknyttet en tysk redaktør, der talte perfekt dansk og endda læste korrektur på danske bøger. Det var et rart menneske, og han kunne se på Google, at jeg boede et sted med meget vand og skov, mens han med kone og tre børn boede i “det sorte, støjende Hamborg”! Han havde en drøm om at sejle i kajak...om det kunne lade sig gøre på Sydfyn, for så ville familien prøve at holde sommerferie i Danmark.

Han lejede et hus på Thurø, og de skulle komme til frokost hos mig på tredjedagen, når de havde fået sovet ud. De var ikke glade, da de kom! Efter den lange tur fra Hamborg kom de til et hus, der lugtede muggent, jordslået/snavset og koldt. Havde hentet nøglen hos ejer et andet sted. Der var slukket for oliefyret. Den opreklamerede brændeovn var fyldt med aske - intet redskab til fjernelse af asken. Ej heller træ til ovnen, så de frøs, og måtte kravle i seng med klamme dyner.


Det bedste ved turen til Danmark var frokosten hos mig.

Erik Dagø


Da redaktøren kom ud til sin helt nye og store model VW for at hente noget til morgenmad, var sideruden knust og bilen gennemrodet og ting stjålet. Efter morgenmad kørte han til politiet i Svendborg for at foretage anmeldelse, og for at politiet kunne foretage sporsøgning, som man gør i Tyskland, men intet havde interesse. Han kunne anmelde til forsikringen!

Han fik købt brænde til ovnen og morgenmad, men det med kajakken måtte han opgive på grund af for meget blæst og bølger, så det blev til Naturama og bytur med stangstativer!

Det bedste ved turen til Danmark var frokosten hos mig og fortællingen om Sydfyn, men de ville ikke igen tage til Danmark på ferie, skrev han i sin mail til mig efter hjemkomsten med blafrende plastik i sideruden!

NB: Mens jeg skriver dette, kan jeg se rigtig mange turister gå i Grønnegade, som lige nu er allersmukkest. Hvorfor de færdes her synes ligegyldigt, for de har næsten alle næsen nede i deres mobiltelefon?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg

Fordrukken kvinde sov på perron

Annonce