Annonce
Svendborg

Debat: Hvor forsvandt podningsmulighederne hen?

Arkivfoto.  Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Annonce

Eftersom smittetrykket endnu engang er stigende i dele af Danmark og danskerne igen rejser rundt i landet og besøger venner og familie, og arrangementer igen afholdes, er det mig meget undrende, at det ikke længere er muligt, at blive podet tæt på eget hjem, uden man har symptomer på at være smittet med Covid-19.

Til daglig er jeg ansat i Region Syddanmark på OUH – vi arbejder med patienter som er i risikogruppe for forværring af deres tilstand, eller værre end det. Men ønsker jeg at blive podet, uden at udvise symptomer, så skal jeg finde vejen forbi Aabenraa, Sønderborg eller Kolding, selvom jeg ønsker at gøre det som en sikkerhed for både mine patienters og dem jeg har nær i privatlivets skyld.


Og hvad hvis man er rask smittebærer, så er der større risiko for, at man smitter på sin rejse med det offentlige


Hvis man som borger i Svendborg og på Langeland ønsker, at blive podet, uden at udvise symptomer, så kan der bestilles tid til podning i podningsklinikken i Odense V.

Jeg har svært ved, at se hvordan det kan lade sig gøre for alle, at tage rejsen her fra Sydfyn og enten til Odense V eller for den sags skyld Jylland. Offentlig transport kan heller ikke forekomme som en mulighed altid. Socialt udsatte eller personer i risikogruppen er særligt sårbare i disse tider. Og hvad hvis man er rask smittebærer, så er der større risiko for, at man smitter på sin rejse med det offentlige.

At man vil podes som en forsikring på, at man ikke går rundt som en rask smittebærer og derved risikerer at smitte andre – fx patienter på sygehusene, de ældre på plejecentrene eller dem, som ikke vil kunne stå imod virussen - er i min optik sund fornuft.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Corona-virus gik nærmest amok på Aarhus-bar - antallet af smittede er nu oppe på 25  

Annonce