Annonce
Ærø

Debat: Hvor blev fagligheden af, Bent Juul Sørensen?

Nils Ørum-Nielsen
Annonce

Læserbrev: Landbruget står foran omfattende forandringer, og det gør selvfølgelig ondt på de landmænd, der ikke forstår det og heller ikke ønsker det. Det så vi demonstreret i læserbrevet fra Bent Juul Sørensen onsdag den 22. juli i Fyns Amts Avis. Det er TV-interviewet med mig i DR's bedste sendetid den 19. juli, han har valgt at reagere på med en klam skidtspand. Hvor blev fagligheden af?


Det er TV-interviewet med mig i DR's bedste sendetid den 19. juli, han har valgt at reagere på med en klam skidtspand. Hvor blev fagligheden af?

Nils Ørum-Nielsen, statsautoriseret natur- og miljøvejleder og økologisk driftsleder


Mit emne i udsendelsen er biodiversitet – hvad er så angstprovokerende ved det? Hvorfor kommunikere med et voldsomt personligt angreb i stedet for dialogen? Hvad er det, der bringer landmand og lokalpolitiker Bent Juul Sørensens alarmklokker i svingninger, når talen er om biodiversitet i fremtidens landbrug?

At gøre noget gennemgribende for klimaet og miljøet kræver landbrugssektorens medvirken. Erhvervet er nøglen til en effektiv omstilling til gavn for hele samfundet: At sikre rent drikkevand, sikre levesteder for dyr og planter, sikre bedre dyrevelfærd, minimere skader på klimaet mm.

Som resultat af det sidste EU-topmøde (slut i sidste uge) vedtoges det ikke at ændre størrelsen på støtten til landbruget, men at bruge pengene anderledes, hvorved en mindre del af beløbet, som i dag gives direkte til landmanden pr. hektar jord, nu målrettes klima- og miljøforbedringer. En tikkende bombe under landbruget, siger erhvervets formand, Martin Merrild.

Bombe eller ej. Der skal handling og medspil til ­nu – også lokalt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

Silverrudder 2020 varede længere end normalt på grund af vindforhold

Svendborg

Video: Budgetforlig i Svendborg sender millioner til ældre, børn og teater på Frederiksøen

Danmark For abonnenter

Professionel fodboldspiller slipper for karantæne efter konkursdrama: Boligforeninger snydt for millioner

Annonce