Annonce
Læserbrev

Debat: Hvem vogter vogterne?

Læserbrev: Farcen om endnu et anlægsprojekt fortsætter i Svendborg, og mange, der ikke har deres gang i nærheden af rådhuset, må ryste voldsomt på hovedet over forløbet. For kan det virkelig passe, at en embedsmand kan undlade en vigtig oplysning fra politiet, især når alle ved, sagen har politisk bevågenhed? Kan denne embedsmand, af egen fri vilje forstås, vælge kun at informere rådgivere, men ikke sine foresatte eller de politiske beslutningstagere, fordi han føler noget ikke er vigtigt? Kan man have en medarbejder, der er smagsdommer på, om et notat fra politiet, som går imod den politiske linje udvalgsformanden ønsker, skal vedlægges en sag til flere millioner?

Det må man så forstå på avisen, at det er helt ok for kommunen, nu har man jo sagt undskyld.

I stedet for at lege stoleleg på skrømt og klandre Venstre burde borgmesteren så ikke tage sin kommunaldirektør ind til en venlig samtale og forklare, at den slags aldrig sker igen? Denne medarbejder har jo hældt brænde på det bål, som i mange år har ulmet omkring visse politikere - og i min optik den enes manglende evne til samarbejde. Kan det klares med et "vi har jo ikke en nulfejls-kultur"?

Derfor ville det være rart som en af dem, der betaler gildet, at vide, at den pågældende medarbejder ville møde de konsekvenser almindelige mennesker møder på et job, og at den personaleansvarlige også har haft en så kammeratlig samtale med sin borgmester, at han får styr på butikken Svendborg.

Der er bøvl nok politisk. Vi behøver ikke ansatte, der bidrager til lus i skindpelsen.

Annonce
Arkivfoto: Roland Petersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

Statsministerbesøg i Svendborg: Spørgelystent publikum holdt Frederiksen til ilden

Læserbrev

Debat: Konsensus og god karma i byrådet

Læserbrev: Byrådsmødet i tirsdags varede 38 minutter. Tro mig, jeg tog tid. Der var store vigtigt beslutninger på dagsordenen. Varmepumpe, klimasikring, Simac, solcelleanlæg, landsstævne og Bagergade. Alt blev i fællesskab nikket igennem, og bortset fra Enhedslistens politik-strategiske kommentarer, så udeblev diskussionerne, og alle stemplede ind på de, for os alle, så vigtige beslutninger. Tak for det, og tak til borgmesteren for forarbejdet og for at skabe en fornemmelse af fælles ejerskab. Det glæder mig, at der er ro på, og det må ligeledes glæde borgerne og erhvervslivet, at der konstant søges konsensus og fælles fodslaw om byens udfordringer. Erhvervslivet fortæller, at de godt kan lide, at der er politisk ro på - og det er der jo. Nu ser jeg frem til årets DI-erhvervsundersøgelse og håber, at firmaerne også honorerer indsatsen, hvis de fornemmer fremgang på det felt. Det var kun udenfor rådhussalens ruder, at regnen bankede på, og diskussionerne udeblev formentlig også fordi, at der ikke var hotte emner som for eksempel ”tagsten” på agendaen. Ifølge avisens udsendte, så var breaking news, at den kære Susanne Gustenhoff (EL) kom til at afsløre, at der formentlig kommer gratis bustransport til Landsstævnet. Ja, ja, sådan sætter vi jo vores prioriteter hver især. Min var, at der var god karma og konsensus på en kort byrådsmøde omkring så vigtige beslutninger.

Annonce