Annonce
Debat

Debat: Hvem passer på borgerne, når der bygges nyt?

Dorthe Kirkgaard Nielsen stiller sammen med Amdi Kirkgaard Nielsen spørgsmål ved, hvem der egentlig passer på borgerne for eksempel i det nye byggeri på Søkildevej, som de er naboer til. Privatfoto

Læserbrev: Det er da helt vildt. Må man godt bygge så massivt og så tæt på eksisterende huse? Sådan lød kommentarerne, da en af vores venner var forbi vores baghave for et par dage siden. Hendes overraskelse handlede om byggeriet på den gamle Rubberton-grund på Søkildevej – som i vores ende af Esthersvej bygges ekstremt tæt på de eksisterende huse.

Som naboer til grunden har vi lige fra høringsfasen været bekymrede for mængden af boliger, man ville opføre på grunden, og nu hvor byggeriet er langt fremme, er vores bekymring blevet til rådvildhed og modløshed. For hvor langt må en bygherre og en kommune egentlig gå, uden at den overtræder det man i retslig sammenhæng kalder ”den naboretlige tålegrænse”? Og er politikerne overhovedet klar over, hvad de har sagt ja til?

Vi vil i hvert fald gerne invitere politikerne til ved selvsyn at kigge forbi byggeriet – specielt i enden ned mod Vilhelmskildevej og starten af Esthersvej. For på trods af, at der i lokalplanen for byggeriet står, at etagebebyggelsen ikke vil give indkigsgener, vil alle ved selvsyn kunne konstatere, at byggeriet giver væsentlige indkigsgener.

Flere naboer til grunden – fra både Esthersvej og Vilhelmskildevej har gentagne gange været i kontakt med forvaltningen, men hver gang føles det som at slå i en dyne, og vi har svært ved at se, hvem der egentlig passer på os eksisterende borgere i kvarteret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Debat: Byggemodning på chefniveau

Annonce