Annonce
Svendborg

Debat: Hvad skal verdens mest miljøforurenende motorcykelstævne i Svendborg?

Har du virkelig tænk dig at bruge mine skattepenge på at invitere til verdens mest klima-, miljø- og støjforurenende motorcykelstævne i Svendborg, spørger Bjarne Olsen med henvisning til planerne om et stort Harley-Davidsontræf i 2026. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Lokaldebat: Kære Bo Hansen. Jeg formoder, at du forsøger at overgå Donald Trump? Du må meget undskylde mig, men filteret er faldet af. Du investerer i en række tiltag, der ingen mening giver i disse tider:

Har du virkelig tænk dig at bruge mine skattepenge på at invitere til verdens mest klima-, miljø- og støjforurenende motorcykelstævne i Svendborg (planerne om at få et international Harley-Davidsontræf til Svendborg i 2026, red.)?

Du vil have gamle slidte Euro 5 Fiat-dieselbusser i stedet for forureningsfrie el-bybusser. Mange ansvarsbevidste kommuner er i gang med el-busser.

Du vil også have, at vi skal sætte ild til vores affald i stedet for at genanvende det. Dette ville eller give en stor besparelse for affaldskunder og varmekunder, samt en langt sundere luft, når brændeovnene slukkes i fjernvarmeområdet.

I vælger, at kommunens absolut største bistandsklient – Simac skal bygge i et område, hvor det 100 procent sikkert bliver oversvømmet. Simac bygges efter samme princip som et drivhus, med et ekstremt højt energiforbrug til nedkøling i stedet for at købe erhvervsskolernes mange tusinde ledige kvadratmeter.

Arealer der ligger optimalt i forhold til parkering og infrastruktur som motorvej og tog. Det kunne gøres for en brøkdel af prisen, således at Simac også får en chance for at overleve, når institutionen nu fremover selv skal betale huslejen.

Samtidig ville det også hjælpe erhvervsskolerne ud af en mangeårig økonomisk krise, så vi kan få nogle dygtige unge mennesker til at tage over efter os. En ren win-win.

I vil også bruge mine skattepenge til at bygge et teater på værftsøen, der har været totaloversvømmet en gang, i stedet for at beholde det fantastiske museum for lystfartøjer, der samtidig dækker et socialt behov.

Plant nogle træer og så noget græs nede på havnen. Så sparer vi også milliarddyr klimasikring. Vandet kommer ofte inde fra byen og ikke ude fra havet. Så noget nyt græs, når der har været oversvømmelse. Historisk set er mennesker bare flyttet længere op på land, efterhånden som vandstanden er steget. Det er enormt uansvarligt at bygge nye bygninger i disse områder, som med sikkerhed bliver oversvømmet.

Tre dages mange millioner dyr underholdning for gymnastikinteresserede i 2021 forbedre heller ikke hverken klima eller kommunens økonomi. Sidst steg kommuneskatten, og det fremmer ikke tilflytningen.

Alt, hvad jeg arbejder med, giver positiv økonomi på alle fronter, samt enorme klima- og miljøforbedringer. Dette giver tillige positiv branding af Sydfyn.

Kom nu ind i kampen! De har forstået det i Sydfyns Elforsyning og Svendborg Fjernvarme hvor net-tariffen er halveret på to år og hvor varmeprisen bliver halveret når kraftvarmen er lukket.

PS: Sig til, når I er klar til at gøre det billigt samt miljø- og klimavenligt at være borger i Svendborg. Jeg bidrager gerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg For abonnenter

Se billeder fra statsminister-visit: Skoledreng krævede svar om organdonation

Læserbrev

Debat: Konsensus og god karma i byrådet

Læserbrev: Byrådsmødet i tirsdags varede 38 minutter. Tro mig, jeg tog tid. Der var store vigtigt beslutninger på dagsordenen. Varmepumpe, klimasikring, Simac, solcelleanlæg, landsstævne og Bagergade. Alt blev i fællesskab nikket igennem, og bortset fra Enhedslistens politik-strategiske kommentarer, så udeblev diskussionerne, og alle stemplede ind på de, for os alle, så vigtige beslutninger. Tak for det, og tak til borgmesteren for forarbejdet og for at skabe en fornemmelse af fælles ejerskab. Det glæder mig, at der er ro på, og det må ligeledes glæde borgerne og erhvervslivet, at der konstant søges konsensus og fælles fodslaw om byens udfordringer. Erhvervslivet fortæller, at de godt kan lide, at der er politisk ro på - og det er der jo. Nu ser jeg frem til årets DI-erhvervsundersøgelse og håber, at firmaerne også honorerer indsatsen, hvis de fornemmer fremgang på det felt. Det var kun udenfor rådhussalens ruder, at regnen bankede på, og diskussionerne udeblev formentlig også fordi, at der ikke var hotte emner som for eksempel ”tagsten” på agendaen. Ifølge avisens udsendte, så var breaking news, at den kære Susanne Gustenhoff (EL) kom til at afsløre, at der formentlig kommer gratis bustransport til Landsstævnet. Ja, ja, sådan sætter vi jo vores prioriteter hver især. Min var, at der var god karma og konsensus på en kort byrådsmøde omkring så vigtige beslutninger.

Svendborg

Statsministerbesøg i Svendborg: Spørgelystent publikum holdt Frederiksen til ilden

Annonce