x
Annonce
Svendborg

Debat: Hvad skal verdens mest miljøforurenende motorcykelstævne i Svendborg?

Har du virkelig tænk dig at bruge mine skattepenge på at invitere til verdens mest klima-, miljø- og støjforurenende motorcykelstævne i Svendborg, spørger Bjarne Olsen med henvisning til planerne om et stort Harley-Davidsontræf i 2026. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Lokaldebat: Kære Bo Hansen. Jeg formoder, at du forsøger at overgå Donald Trump? Du må meget undskylde mig, men filteret er faldet af. Du investerer i en række tiltag, der ingen mening giver i disse tider:

Har du virkelig tænk dig at bruge mine skattepenge på at invitere til verdens mest klima-, miljø- og støjforurenende motorcykelstævne i Svendborg (planerne om at få et international Harley-Davidsontræf til Svendborg i 2026, red.)?

Du vil have gamle slidte Euro 5 Fiat-dieselbusser i stedet for forureningsfrie el-bybusser. Mange ansvarsbevidste kommuner er i gang med el-busser.

Du vil også have, at vi skal sætte ild til vores affald i stedet for at genanvende det. Dette ville eller give en stor besparelse for affaldskunder og varmekunder, samt en langt sundere luft, når brændeovnene slukkes i fjernvarmeområdet.

I vælger, at kommunens absolut største bistandsklient – Simac skal bygge i et område, hvor det 100 procent sikkert bliver oversvømmet. Simac bygges efter samme princip som et drivhus, med et ekstremt højt energiforbrug til nedkøling i stedet for at købe erhvervsskolernes mange tusinde ledige kvadratmeter.

Arealer der ligger optimalt i forhold til parkering og infrastruktur som motorvej og tog. Det kunne gøres for en brøkdel af prisen, således at Simac også får en chance for at overleve, når institutionen nu fremover selv skal betale huslejen.

Samtidig ville det også hjælpe erhvervsskolerne ud af en mangeårig økonomisk krise, så vi kan få nogle dygtige unge mennesker til at tage over efter os. En ren win-win.

I vil også bruge mine skattepenge til at bygge et teater på værftsøen, der har været totaloversvømmet en gang, i stedet for at beholde det fantastiske museum for lystfartøjer, der samtidig dækker et socialt behov.

Plant nogle træer og så noget græs nede på havnen. Så sparer vi også milliarddyr klimasikring. Vandet kommer ofte inde fra byen og ikke ude fra havet. Så noget nyt græs, når der har været oversvømmelse. Historisk set er mennesker bare flyttet længere op på land, efterhånden som vandstanden er steget. Det er enormt uansvarligt at bygge nye bygninger i disse områder, som med sikkerhed bliver oversvømmet.

Tre dages mange millioner dyr underholdning for gymnastikinteresserede i 2021 forbedre heller ikke hverken klima eller kommunens økonomi. Sidst steg kommuneskatten, og det fremmer ikke tilflytningen.

Alt, hvad jeg arbejder med, giver positiv økonomi på alle fronter, samt enorme klima- og miljøforbedringer. Dette giver tillige positiv branding af Sydfyn.

Kom nu ind i kampen! De har forstået det i Sydfyns Elforsyning og Svendborg Fjernvarme hvor net-tariffen er halveret på to år og hvor varmeprisen bliver halveret når kraftvarmen er lukket.

PS: Sig til, når I er klar til at gøre det billigt samt miljø- og klimavenligt at være borger i Svendborg. Jeg bidrager gerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ærø

Otte holdt i kø for at komme af med affaldet: - Jeg gider ikke at bruge hele dagen på det, så vil jeg hellere komme lidt for tidligt

Læserbrev

Debat: Danmark længe leve

Jeg har altid været taknemmelig og stolt over at være født i Danmark. Som pensionist i ”risikoalderen” er min taknemmelighed blevet forstærket i denne alvorlige coronatid. Efter udbringning af et ”leve” er der tradition for, at et ”hurra” følger efter. Et ”hurra” betyder, at man giver udtryk for ”hyldest /begejstring” . Efter min mening er der netop i dagens Danmark god mening i at udbringe adskillige ”hurra'er”. Først og fremmest til regeringen med statsministeren, finansministeren og sundhedsministeren i spidsen. De trådte i karakter med en meget hurtig indgriben - såvel for sundheden sundheden som med økonomiske tiltag. I samme forbindelse skal også roses det samlede folketing, som fra yderste venstre til yderste højre har udvist stor ansvarlighed. Det er demokrati og solidaritet i bedste danske forstand. ”Hurra” sendes også til de dygtige og ansvarlige personer vi lige pludselig har fået kendskab til via TV og presse. Fra Sundhedsstyrelsen, myndighederne, faglige organisationer, arbejdsgivere og medarbejdere. Repræsentanter fra stat, regioner og kommuner. Jeg er dybt imponeret af deres viden, energi og samfundssind. Jeg føler mig tryg ved at se – og ikke mindst at lytte til - og efterleve de anbefalinger, vi alle modtager. Sidst et kæmpe ”hurra” til de mennesker, der befinder sig i den såkaldte ”frontlinje”. Mennesker, der udfører et arbejde, som er vigtig for, at så mange som muligt kommer igennem krisen i god behold. Jeg tænker ikke mindst på området sundhed og pleje. Også medarbejdere inden for transport, ”nødvendig” butiksåbning og medie verdenen fortjener ros, - og det samme til de selvstændige og virksomheder, som udviser kreativitet med produktudvikling og nye tiltag for at fastholde sine medarbejdere. Omsorgen for hinanden er stor – frivillige ”tilbyder” sig i stort antal, og jeg er sikker på, at vi kan overføre mange af de udfordringer, vi udsættes for i disse uger til noget positivt, når vi har fået bugt med denne grimme coronavirus. Inden længe vil der komme meninger om mange af de initiativer, der er igangsat, set fra ”bagklogskabens klare lys”. Jeg er sikker på, det ikke vil ændre på min respekt for de forhold, jeg har beskrevet. God påske. Og til alle unge og gamle: Lad os vise sammenhold ved at holde afstand.

Danmark

Lyt med: Professor om Corona - Umuligt at forudsige, om coronasmitten vil eskalere

Annonce