Annonce
Debat

Debat: Hvad skal der ske med Svendborgbanen og A9?

Mette Kristensen, byrådsmedlem for Venstre i Svendborg Kommune. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

Læserbrev: Det kan være svært at forstå, hvordan det overhovedet kan lade sig gøre at køre udenom Svendborg Kommune, ja i det hele taget Sydfyn, når regeringen skal dele et svimlende beløb på 160 milliarder ud over det ganske land til infrastrukturprojekter.

Vi har ellers en Svendborgbane og jernbaneforbindelse mellem Svendborg og Odense, hvor togpendlerne i adskillige år har efterlyst tog til tiden. For ikke at nævne projektet ”Fra omvej til smutvej” med opgradering af A9 fra Svendborg over Tåsinge til Langeland og en fremskudt færgehavn.

På opfordring fra borgmestrene for de fire kommuner Svendborg, Langeland, Lolland og Guldborgsund besluttede Kommunalbestyrelserne i december 2020 at nedsætte en såkaldt A9 komité med det formål at sætte turbo på processen og sikre opbakning fra regeringen og Folketinget. Der blev endda afsat årligt 250.000 kroner til ansættelse af en administrativ tovholderfunktion til betjening af komitéen.

Annonce


Hvad er formålet med at nedsætte en komité for skatteborgernes penge, når der ingen opbakning er fra regeringspartiet, og ministeren ikke kan se meningen med projektet?


Så bliver man noget forundret, når man fire måneder senere er vidne til, at transportminister Benny Engelbrecht på åben skærm taler projektet ned og faktisk dømmer det fuldstændig ude. Hvad er formålet med at nedsætte en komité for skatteborgernes penge, når der ingen opbakning er fra regeringspartiet, og ministeren ikke kan se meningen med projektet?

Det spørgsmål kunne man passende stille folketingsmedlem Bjørn Brandenborg (S) og Svendborg Kommunes borgmester Bo Hansen (S). MF Erling Bonnesen (V) har allerede manifesteret sin opbakning og er klar til at kæmpe for Sydfyn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Debat: Dispensationer i stride strømme

Erhverv For abonnenter

Klar til at finde den store kædesav frem: Venstre vil fjerne øverste etage fra Rubberton-byggeri

Annonce