Annonce
Ærø

Debat: Hvad der vigtigst at beskytte? Cyklende skolebørn eller en fartglad bilist?

Carl Jørgen Heide (t.h.) sidder i kommunalbestyrelsen for Ærø Plus. Arkivfoto
Annonce

Læserbrev: Ærø Kommune har besluttet at forny autoværnet langs Drejet. Ærø Plus har stillet spørgsmål ved nødvendigheden af et autoværn på Drejet mod vandsiden, hvor der er et bredt stykke inden vandet, når man ikke anser det for nødvendigt at have et autoværn mod den kommende cykelsti på modsatte side.

Desværre var der ikke et flertal for vores synspunkt om, at det er vigtigere at beskytte cyklende skolebørn mod udskridende biler ned ad en stejl skrænt, end at beskytte en fartglad bilist mod at køre ned på stranden.

Beslutningen om at forny autoværnet mod vandsiden begrundes i en udtalelse fra Fyns Politi fra 2016 i forbindelse med et spørgsmål om cykelsti mod vandsiden. Her redegøres for, at der skal være et autoværn mod vandsiden, da der ikke er en tilstrækkelig stor sikkerhedszone mod vandsiden.

Man kan så undre sig over, at der ikke er et autoværn på det absolut mest udsatte stykke mod vandet, nemlig fra P-pladsen og frem til nuværende autoværn. Her er der både sving på vejbanen og en meget kort sikkerhedszone inden man ender i vandet.

Logikken i, hvem man beskytter, og hvor man beskytter er svær at se.

Derfor vil Ærø Plus gå i dialog med relevante myndigheder om dette for at få dokumenterede og begrundede svar på vore spørgsmål.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce