x
Annonce
Læserbrev

Debat: Husk ekstra opmærksomhed på naboen bag den høje hæk under Coronakrisen.

Lokaldebat: I Venstre er vi meget opmærksomme på, om vi overser borgere, som ikke har et netværk. Der kan være borgere i hjemmet, som er blevet ekstra isoleret i disse dage under Coronakrisen.

Det er afgørende vigtigt, at vi alle reagerer, hvis vi har kendskab til syge, sårbare eller ældre, som måske har det ekstra vanskeligt under krisen.

Mange, der lider af sygdomme, kan måske ikke selv komme ud at handle mad og medicin på grund af smittefare.

Ofte har man en fornemmelse af, hvem der kan være i risikogruppen, der hvor man bor. Jeg tror, vi er mange, der selv kan mærke, at den uvante situation påvirker os psykisk. Det er nu, vi skal rykke sammen og hjælpe hinanden, hellere tilbyde sin hjælp en gang for meget end en for lidt. Jeg ved godt, det allerede sker i stor stil og mange tak for det.

I Venstre har vi spurgt til kapaciteten i det kommunale madtilbud, som leverer mad til døren. Meldingen er, man bare skal tilmelde sig ved behov. Det kan være en god ordning, hvis man som ældre er isoleret i hjemmet.

En telefonsamtale eller en snak er livsbekræftende, når man er isoleret eller ensom.

Det største beredskab er civilsamfundet, og vi vil gerne hjælpe hinanden. Vi skal huske, at der stadig er en del, som lever uden computer og Facebook som nyhedskanal.

Ring gerne til kommunen ved behov for hjælp. Mange frivillige er også klar til at hjælpe med en koordineret indsats.

Jesper Larsen (V), byrådsmedlem i Svendborg. Foto: Katrine Becher Damkjær
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Fyns Amts Avis mener: En pakkeløsning med økonomisk og moralsk støtte

Det er et fantastisk initiativ i al sin enkelthed, som Støtteforeningen Svendborg Demensby er kommet på. De frivillige i foreningen, som normalt giver et nap med i demensbyen, vil gerne give et solidt klap på skulderen – på behørig afstand – til de ansatte, og derfor giver frivilligforeningen et gavekort til de frivillige, som de kan bruge på Café Citronen i Svendborg. Værdien af sådan et gavekort er underordnet. Det er faktisk tanken, der tæller, og de bedste gaver – dem, der kryber helt ind under huden – er jo oftest dem, som kommer uventet. Det er en hård tid for sundhedspersonale på tværs af Danmark, uanset om de arbejder på et plejehjem, et sygehus eller i en ambulance. De står i frontlinjen i coronakrisen, og det er næppe kun rent fagligt, de er under pres, men formentlig også i en eller anden grad i familielivet, som også er vendt på hovedet i mange hjem. Derfor er de gestusser, som den de frivillige i demensbyen og mange andre kommer med i disse uger vigtige og er måske med til lige at give de procenter ekstra energi, som der er brug for. De frivillige rammer dog også plet på en anden måde. For med gavekortene får de lagt penge i en af de lokale virksomheder, der har seriøse udfordringer i en tid, hvor folk jo skal blive hjemme. Det er en nervepirrende økonomisk tid, hvor de fleste grene af erhvervslivet har fået tæppet hevet væk under sig. Som om det ikke var nok, så er det ikke til at sige, hvor længe de må stå der på det kolde betongulv. Og det er slet ikke til at sige, hvordan og hvor lang vejen er op af den økonomiske krise efterfølgende. Så når en gruppe frivillige finder lidt likviditet, er det fantastisk tænkt at lægge den lige præcis, hvor den er mest savnet: I erhvervslivet. Og så er der det sidste pletskud: Som kassereren i Støtteforeningen Svendborg Demensby, Dan Jeppesen, så rigtigt siger, er det jo ikke sådan en idé, de har taget patent på. Der er sikkert fonde, foreninger og hvad-ved-jeg, som kan finde nogle af de hårdt savnede likvide midler til erhvervslivet, der måske ligefrem kan sikre, at de kommer igennem denne coronakrise. Det redder ikke alle, men der er altså en grund til, at ”mange bække små gør en stor å” er blevet til et ordsprog.

Annonce