Annonce
Læserbrev

Debat: Husk at stemme personligt

Læserbrev: Findes der en politiker i Svendborg eller på Langeland, som du ville købe en brugt bil af - ubeset? Kender du én, så stem på ham eller hende personligt ved det kommende valg i stedet for blot at stemme på en partiliste.

Redaktionschef David Bernicken giver på lederplads i Fyns Amts Avis 16. maj en udmærket analyse af stemmemønstret gennem årene på Langeland. Man troede ved sidste folketingsvalg på Dorte Ullemose (DF) og Langeland blev dømt gul. Ved kommunalvalget i 2017 stemte Langeland på Tonni Hansen (SF). Så var øen pludselig rød.

De fik begge et kanonvalg. Vi ved alle sammen, at så mange SF'ere er der ikke på Langeland, og det kommer der sikkert heller aldrig. Men Tonni Hansen stormede ind i byrådet med seks mandater og blev landets eneste SF-borgmester. Fordi folk havde tillid til ham personligt. Bo Hansen fik også mange personlige stemmer i Svendborg ved sidste kommunalvalg. Og selv erhvervslivet har i dag stor tillid til ham. For her på Sydfyn stemmes personligt på de mennesker, man har tillid til.

Jeg selv er ikke i tvivl. Han er vokset op i Svendborg. Bor nu i Strandgade i Rudkøbing. Han har ført en flot valgkamp i de seneste tre år. Den charmerende fyr er blevet kaldt mange ting undervejs. Sydfyns Obama, der ikke har undt sig tid til en Mrs. Obama, for han brænder for at komme til at repræsentere Fyn og Langeland i Folketinget. Han hedder Bjørn Brandenborg. Og ham stemmer jeg personligt på. Og giver han sig på et tidspunkt til at handle med brugte biler, så køber jeg én af ham - ubeset.

Annonce
Jens Kjeldsen Høy er ikke i tvivl om, hvem han vil stemme på 5. juni. Arkivfoto: Jan Sternkopf
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Fyns Amts Avis mener: Vi skal da have honning OG marmelade

Det siges, at kloge og livsnydende Peter Plys engang er blevet stillet over for det frygtelige valg, om han helst vil have honning eller marmelade. Og at hans svar selvfølgelig kunne lyde: Han ville gerne have honning OG marmelade. Helt på samme måde burde man høre samme svar fra vi kloge, livsnydende svendborgensere. Hvad vil vi helst have: Maritimt liv eller kreativitet? Søfolk eller kunstnere? Skippere eller hippier? Det er helt utroligt, at vi ikke før - netop med vores hang til begge dele - har forstået, at netop begge dele er vores lokale styrker, og at de ovenikøbet begge har en kaliber, hvor de spiller hinanden stærke. Tag nu for eksempel Baggårdteatret, der fik en tur på ret høje bølger, da forvaltningen visionært anbefalede en fremtidig placering på Frederiksøen. Straks startede en kamp mod teatret og en argumentation for og imod Baggårdteatret og Lystbådsmuseet. Det var en alt for snæver en sti at bevæge sig på - for så ender en af dem med at tabe. Og dermed taber byen og os alle sammen. Og det er både trist og dumt på den måde at spille sig selv svagere. Det rette svar er selvfølgelig at gå efter både honning og marmelade - altså at finde plads til både det kreative og søens folk - og søens flåder. Vores stolte maritime fortid er en del af vores dna. Vores kreative nutid er puls og liv - og i fremtiden er det måske grønne løsninger til hipstere med hang til lækker natur, der sikrer vores overlevelse her på kanten af udkanten. Heraf det nye, dækkende ord for svendborgensere: Skipsters! Den smeltedigel er det, vi svendborgensere er gjort af, og det, der tiltrækker folk udefra - og i øvrigt har gjort i årtier. Det skal vi kæmpe for at bevare og spille endnu stærkere. Fuldstændig som Svendborg Event gjorde, når de - lidt for hurtigt - fortalte, at træskibssejladsen Fyn Rundt igen får startsted i Svendborg. Det er selvfølgelig helt afgørende, at Svendborg - som stolt træskibsby - fylder havnen med træskibe og byen bagefter - med vores anden styrke - arrangerer stor fest, når skibene igen anduver vores søfartsby. Så ivrigheden er forståelig - og forhåbentlig deles den af politikerne i økonomiudvalget, når de i dag skal beslutte om pengene skal bevilges til det projekt. Når nogen så spørger: Hvem skal så betale for al det honning og marmelade, er det jo netop sjovt at kunne sige: Turister, tilflyttere, os selv - og dem, der kommer for sejler hertil at tage del i vores livsnydelse her. I hvert fald får vi nemmere ved at få andre til at tage del i også betalingen af gildet, hvis vi undlader at ødelægge en af vores styrker og forstår i stedet klogt at spille på netop begge. Eller på endnu flere, hvor komplekst det end må være. Men det er derfor, det indimellem er klogt at konsultere Peter Plys...

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

'Til salg'-skilt i Kværndrup er groet til: - Kommunen satser ikke på små landsbyer

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Ejendomsmæglere afviser at annoncere for kommunens grunde: - Vi driver forretning, ikke filantropi

Annonce