Annonce
Langeland

Debat: Hov Bjarne, du glemte vist at fortælle, hvor pengene kom fra

Ulrik Pihl er tidligere asylchef for Asylcenter Holmegaard og understreger. Arkivfoto: Tim K. Jensen

Læserbrev: Kære Bjarne,

I dit debat indlæg i Fyns Amts Avis under overskriften “Langeland Kommune er tæt på at blive sat under administration af staten”, fremhæver du, at da du stoppede som borgmester med udgangen af 2017, var kassebeholdningen i kommunen 80 millioner kroner.

Uden at stille spørgsmålstegn hertil, tillader jeg mig alligevel at gøre opmærksom på, at du efter min mening glemmer at fortælle, at en meget væsentlig del af de mange penge kom fra asylområdet, hvorfra bidraget til kommunens kassebeholdning igennem en årrække især i de senere år udgjorde et tocifret millionbeløb.

Annonce

Og for en god ordens skyld var der her tale om direkte indtægter for kommunen uden at medregne alle de afledte indtægter fra næringslivets handel med asylansøgerne samt skatter og aktiviteter fra de mere end 300 ansatte, som var beskæftiget under Asylcenter Holmegaard.

Det er min opfattelse, at asyldriften på Langeland i virkeligheden var den væsentligste årsag til, at kommunen klarerede sig økonomisk fri af kravet om at blive sat under administration, som du selv nævner i dit debatindlæg. Derfor er det stadig komplet uforståeligt, at den daværende kommunalbestyrelse med dig selv og Knud Gether i spidsen miskrediterede jeres egen virksomhed i en sådan grad, at Udlændingestyrelsen til sidst måtte stoppe samarbejdet med Langeland Kommune, fordi det politiske niveau i kommunen efter Udlændingestyrelsens opfattelse ikke evnede at fortsætte asyldriften.

Nu skal man selvfølgelig ikke græde over spildt mælk, men det havde nu alligevel gjort livet noget lettere for den nye kommunalbestyrelse, hvis de stadig havde asylområdets bidrag til kassebeholdningen, også selvom det på grund af udviklingen inden for området generelt er på et meget mindre niveau end dengang, du var borgmester.


Det er min opfattelse, at asyldriften på Langeland i virkeligheden var den væsentligste årsag til, at kommunen klarerede sig økonomisk fri af kravet om at blive sat under administration, som du selv nævner i dit debatindlæg.


Afslutningsvis synes jeg, at dit debatindlæg også giver anledning til at rose den nuværende kommunalbestyrelse med Tonni Hansen i spidsen, som på trods af den økonomiske lussing, som tabet af asylområdet medførte, har holdt skruen i vandet, og der er vist intet, der tyder på, at det ikke også skulle kunne lade sig gøre efter det kommende kommunalvalg.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Skjoldnæs-kaptajn har afleveret sine nøgler: Stopper med øjeblikkelig virkning

Danmark

Torsdagens coronatal: 173 testet positiv det seneste døgn - antallet af indlagte stiger med fire

Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg

Snart kan børnene rutsje og klatre i midtbyen: Sådan kommer den nye legeplads på torvet til at se ud

Ærø For abonnenter

Hverken glamping eller hotel: Søbygaards fremtid er på plads

Faaborg-Midtfyn

Sensationelt fund: Ligsten over prominent Faaborg-købmand dukker op under kirkens gulv

Kultur

Fem nye navne på Heartland: Fleetwood Mac-legende giver sin første solokoncert i Danmark

Erhverv For abonnenter

Trælastkæden Bygma bekræfter: - Ja, vi er på vej til Svendborg

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Langeland

Klumme: Tæller du ned til sommerferien? Jeg tæller jeg ned til et frit arbejdsliv for alle

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Ærø

Pengene vælter ind: Ærø kåret til Europas mest energiansvarlige ø

Danmark

Snart bliver toiletbesøg en del af corona-bekæmpelsen

Svendborg

Undskyld for fjernvarmeuheld: - Nina skal holdes skadefri

Langeland For abonnenter

Værtshus-ejer i retten for at holde åbent under nedlukning: - Det er ikke rimeligt med så kort varsel at regne med, at vi har styr på restriktionerne

Debat

Fyns Amts Avis mener: Derfor tager Hjulmand fejl – men selvfølgelig skulle regnbuelyset have været tændt i München

Annonce