Annonce
Debat

Debat: Hold fast i Danmark Redder Liv

Annonce

Læserbrev: Kommentar til Niels Erik Søndergård.

Tak for dit læserbrev i Fyns Amts Avis den 3. december. Det er rart, der er nogen med tilknytning til regionsrådet, der kan se den tydelige forskel på TrygFondens hjerteløbere og Danmark Redder Liv.

Du har med al tydelighed set, hvad det er, man er ved at kassere, frem for en meget skrabet udgave af akuthjælp til regionens borgere.

Jeg har sendt en mail til regionsrådsformand Stephanie Lose (V) og alle regionsrådets medlemmer, og til Jysk Fynske Medier. To fra regionen har svaret mig og redaktøren fra JFM mener, der er skrevet nok om denne sag.

Det er der på ingen måde.

Stephanie Lose og Mads Skau (V) forklarer sig med, at det skal være den samme ordning i hele landet, så man vil lukke ned for Danmark Redder Liv første maj 2020. Region Sjælland har i denne uge vedtaget det samme som Region Syddanmark, men med den store forskel, at man ikke lukker ned for Danmark Redder Liv.

Det ville have klædt Region Syddanmark at have beholdt Danmark Redder Liv, i hvert fald indtil hjerteløberne har bevist, at borgerne kan være lige så trygge ved dette projekt. Der vil nok gå en rum tid, inden det er tilfældet, for som du skriver, skal der bruges meget tid og mange penge på uddannelse og et kaldesystem, der fungerer uden alt for mange fejl og forsinkelser.

Vi er mange, der kæmper for at få flertallet til at indse, at man har truffet en forkert beslutning. Deres argumenter for at benytte hjerteløbere er så tynde i forhold til at fortsætte med system, vi har nu, at det skriger til himlen.

Hvis pengene sidder så løst hos TrygFonden, så kunne de vel også støtte et projekt, de ikke selv har opfundet. I hvert fald indtil deres eget system er helt på linje med Danmark Redder Liv.

Per Lauritsen opfordrer til, at Region Syddanmark holder fast i Danmark Redder Liv i det mindste frem til hjerteløber-projektet har vist, at det virker. Arkivfoto: Anna Stærbo
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

Badutspring i boligområderne

Ærø For abonnenter

Overstyrmand på Ellen følte sig hængt ud som corona-syg og klagede til ledelsen: Nu er han fritaget for tjeneste

Annonce