Annonce
Debat

Debat: Himmellyset over Langeland - dark sky destination

Fuldmåne mod vest søndag morgen på Langeland. Foto: Jens Loft Rasmussen

Debat: I Gammel Skagen har man indrettet en særlig solnedgangsplads, hvor man om aftenen kan samles for at nyde synet af solen, der går ned i Vesterhavet. Langeland er en smal ø, som har mange solopgangssteder ud mod Langelandsbæltet og mange solnedgangssteder mod Fyn og øhavet.

Ved fuldmåne og klar himmel som i lørdags tiltrækker månen sig også opmærksomhed. På Facebook-siden ”Vild med Langeland” har de mere end 4000 medlemmer i weekenden kunnet følge solens og månens bevægelser.


Langeland har ligesom Møn potentiale til at blive en ”dark sky destination”.


Mens solen gik ned i Åsø, stod månen op ved Fuglsbølle Strand. Og næste morgen havde månen flyttet sig og kunne ses på himlen mod vest, mens solen kastede sit lys på salten østerstrand, hvor bøgen - med Oehlenschlägers ord - spejler sin top i bølgen blå.

Ikke nok med det. Langeland har ligesom Møn potentiale til at blive en ”dark sky destination”, som er betegnelsen for et område, hvor lysforureningen er så lille, at det er muligt at se en tydelig stjernehimmel. Da der var fuldmåne forleden, oplyste månen landskabet, og nattehimlen var fyldt med lysende stjerner.

Langeland har ikke alene solopgange og solnedgange, men har også et særligt himmellys.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce