Annonce
Svendborg

Debat: Havnen fortjener visionære politikere

Mette Kristensen, gruppeformand for Venstre i Svendborg Byråd. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Annonce

Lokaldebat: Som parti har vi visioner og idéer. Vi skaber udvikling, og vi tænker kreative tanker. Vi ved naturligvis godt, at ikke alle visioner og idéer realiserer sig hverken i morgen eller i overmorgen. Al udvikling tager tid men starter altid med at turde tænke stort, og når ikke andre vil, har vi ikke noget imod at iføre os førertrøjen og gå forrest.

Vi er et stort parti og tager gerne ansvar for udviklingen. At påstå at kulturelle og maritime aktiviteter ikke kan gå hånd i hånd og sammen skabe noget unikt på Svendborg Havn er visionsløst. At undlade at komme med alternative forslag og mene, at det hele blot skal forblive status quo, gør det ikke bedre.


Vi har svært ved at forestille os, at der ikke vil være bred politisk interesse for et fremtidigt maritimt fokus.


Allerede tilbage i efteråret 2019 tog Venstre initiativ til at samle de maritime aktører med henblik på at synliggøre den maritime kulturarv på havnen og fremtidssikre de arbejdende værksteder, Danmarks Museum for Lystsejlads og de øvrige små og store maritime aktører, i øvrigt jf beslutning truffet et enigt Økonomiudvalg, inklusiv DF.

Lars Erik Hornemann (V) er formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Svendborg Kommune. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

Vi har svært ved at forestille os, at der ikke vil være bred politisk interesse for et fremtidigt maritimt fokus. Hvis DF og Dorthe Ullemose ikke ønsker at tilslutte sig, har vi også respekt for det.

For nuværende har byrådet fortsat til gode at få et overblik over de økonomiske konsekvenser både af et kulturelt teaterprojekt eller et evt. maritimt oplevelsescenter eller for den sags skyld andre udviklingsprojekter på havnen.

Dermed udestår også fortsat de politiske drøftelser om både tidsplan og finansiering, og de kommende budgetforhandlinger vil vise, om der kan opnås konsensus. Det ser vi frem til.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg For abonnenter

Tillidsmand rystet over lukning af kraftvarmeværk: - Vi troede, vi havde frem til 2024. Nu får vi travlt med at omskole os

Annonce