Annonce
Debat

Debat: Har FAA ikke en kulturel forpligtelse?

Dorthe og Amdi Kirkgaard Nielsen spekulerer på, hvorvidt avisen har en kulturel forpligtelse. Privatfoto

Læserbrev: Såvel chefredaktør Rikke Bekker som redaktionschef Caspar Troest Jørgensen har den seneste tid meldt meget tydeligt ud, at Fyns Amts Avis helt bevidst har nedprioriteret den lokale kulturdækning med en begrundelse om, at de digitale læsere af Fyns Amts Avis ikke i særlig høj grad læser kulturartiklerne, og at avisen selvfølgelig vil give læserne, hvad de vil have. Er der noget, vi har misforstået, eller? Vi troede faktisk, at når en avis som Fyns Amts Avis får 5,7 millioner kroner i mediestøtte i 2021, så har de en forpligtelse til at dække kultur.

Hvis man bare vil give læserne, hvad de vil have, hvorfor skal man så have mediestøtte?

I loven om mediestøtte står der, at redaktionel produktionsstøtte gives til nyhedsmedier, der ”i det redaktionelle stof primært behandler politiske, samfundsrelaterede og kulturelle temaer.” Og i bekendtgørelsen om mediestøtte står der, at der ydes støtte til nyhedsmedier: ”der formidler selvstændigt journalistisk bearbejdet stof, og som efter deres art og indhold er egnet til at fremme et alsidigt og mangfoldigt udbud af nyheder af samfundsmæssig og kulturel karakter med henblik på styrkelse af det danske demokrati og den demokratiske debat i Danmark.”

Hvis man bare vil give læserne, hvad de vil have, hvorfor skal man så have mediestøtte? Og gælder reglen om ”minimum en tredjedel af mediets samlede indhold er selvstændigt journalistisk bearbejdet med henblik på offentliggørelse i det pågældende nyhedsmedie” ikke længere eller? For med fælles sport, fælles kultur, stadigt flere artikler fra Ugeavisen Svendborg, fælles tillæg, talrige klummer fra almindelige borgere med videre er den grænse så ikke snart overskredet?

Annonce

Svar fra redaktionen:

Kære Dorthe og Amdi Kirkgaard Nielsen.

Først og fremmest, så overholder vi selvfølgelig reglerne om mediestøtte.

Derudover er det en falsk præmis, at vi bare vil give læserne, hvad de vil have. Det har ingen sagt. Det, vi har sagt, er, at vi er nødt til at være mere selektive end tidligere, fordi interessen fra læserne utvetydigt ikke stod mål med indsatsen. Og vi er selvfølgelig nødt til at tage seriøst, om der rent faktisk er efterspørgsel efter de produkter, vi laver.

Vores udmelding er kommet, fordi vi den seneste tid lytter endnu mere præcist til vores abonnenters ønsker til, hvilke områder, der skal styrkes hos os. Efter første nedlukning hørte vi om det store behov for mere kulturstof – og det opprioriterede vi med en ekstra journalist i 11 måneder. Både før, gennem og især efter anden nedlukning. Med livesendinger, reportager, lange interviews med lokale kunstnere – selvfølgelig oveni i vores almindelige kulturdækning.

Så selvfølgelig laver vi stadig kultur, men vi får langt flere ønsker på mere lokalt erhverv, land- og byudvikling, offentlig forvaltning og lokal politik.

Derudover har vi prioriteret at holde fast i Det sker-lister og foromtaler (bare på en ny måde), trods den begrænsede interesse, fordi vi kan høre, at det har stor værdi hos kulturaktørerne, og at vores ugeaviser bruges som en guide til, hvad læserne har af kulturmuligheder med i løbet af ugen. Vi er også netop gået i samarbejde med sydfynskalenderen.dk for at bringe en ny og forbedret udgave af Det sker-listen i Ugeavisen Svendborg.

Vi inviterer de kommende uger til kulturmøder med både kulturarrangører og vores læsere.

Mvh Caspar Troest Jørgensen og Rikke Bekker

Annonce
Ærø For abonnenter

Kommunalpolitisk prisfest: Gift i grundvandet er ikke farligt, men det er Facebook

Danmark

Mandagens coronatal: 752 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn - højeste prositivprocent siden august

Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg

Tidligere Troense-kok bag tremmer i tre år: Stort narkosalg og dopingbesiddelse

Langeland For abonnenter

Enhedslisten er elefanten i rummet: - Vi bliver nødt til at have nogle drømme og visioner for Langeland Kommune

Faaborg-Midtfyn

Politiker i ny Facebook-fadæse: Delte opslag, hvor statsminister kaldes 'forbryderisk mær'

Navne For abonnenter

Forfatterdebutant på 66 år: Wagn Ivan Pedersen har skrevet portrætbog om en af Sydfyns sportskæmper

Debat

Kære læser: Vi vil gerne hjælpe jer ud af ekkokamrene på sociale medier, så nu gør vi alle valghistorier gratis for alle

Sport For abonnenter

GOG-trup spiller tidligt skæbneopgør i corona-epicenter

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Debat

Debat: Den danske arbejdsmarkedsmodel holder snart ikke til mere

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Svendborg

Svendborg skraber bunden i ny idrætsundersøgelse: - Jeg er meget overrasket

Erhverv

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

Faaborg-Midtfyn

Store babser i forhaven vækker opsigt: Har Berit lavet Fyns sjoveste græskarfamilie?

Kultur For abonnenter

Fynsk band har spillet over 1000 koncerter: 43 koncerter på en enkelt måned er rekord

Ærø

Tre timers ekstra sejltur: Fredag sejlede den ene tvillingefærge i ring

Annonce