Annonce
Debat

Debat: Hævdvundne rettigheder på sti ved Klintholm

Irene Friis skriver om de lokales hævdvundne rettigheder i forbindelse med lukningen af vejen ved Klintholm Stand. Arkivfoto: Finn Eriksen

Læserbrev: I en menneskealder har den nu lukkede vej ved Klintholm Strand dagligt været benyttet af både fastboende og områdets mange sommerhusejere, som har nydt den frie adgang til Klintholm Kalkgrave.

I 1984 flytter vores familie til Bøsøre, et sted vi nu har boet i 37 år. Ifølge Danske Lov har man hævdvundne rettigheder efter 20-årsfærden. Vi er ikke de eneste, som har hævdvundne rettigheder. Mange har boet her i flere generationer.

Siden 2019 har vi klaget flere gange over lukningen af den vej, som fører til Klintholm Kalkgrave og klokkefrøernes vandhuller.

Annonce

Området med Natura 2000 har været en stor del af vores færden.

Det er for os uforståeligt, hvad der er sket. Det har ikke skortet på klager efter vejens lukning. I første omgang 28. marts 2019, og senere er der kommet flere henvendelser til kommunen. Det er der ikke sket noget ved.

Der er et sving, som gør, at de tonstunge lastbiler, der bringer affald til Klintholm I/S, ikke har en chance for at bremse i tide.

Man har glemt at sørge for en ny sti, da man gav tilladelse til at lukke vejen. Kommunen ”tilbyder” nu i stedet at undersøge muligheden for at lave en hastighedsbegrænsning på 40 kilometer i timen på den strækning af Klintholmvej, man bliver nødt til at gå på i stedet, efter vejen er blevet lukket. Kommunen glemmer bare, at det allerede står som den anbefalede hastighed på strækningen, hvilket ikke hjælper meget.

Den vej, som kommunen mener, vi skal gå på, er utroligt smal. Der er ikke plads til en sti. Der er ingen nævneværdig rabat at gå i. Der er et sving, som gør, at de tonstunge lastbiler, der bringer affald til Klintholm I/S, ikke har en chance for at bremse i tide. Det er alt, alt for farligt at gå der med eksempelvis en barnevogn eller små, gående børn (ikke et ondt ord om chaufførerne - de passer deres arbejde).

Beklager, Svendborg Kommune, der er for ringe. Der er noget, som der skal rettes op på.

Annonce
Langeland For abonnenter

Forslag om statslig lånegaranti på huskøb: - Det er et godt skridt på vejen, men det gælder ikke erhvervsdrivende

Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg

Aftale om støjskærm endeligt på plads: Forventes færdig i 2023

Ærø For abonnenter

Dyr dame: Ellen er 40 millioner dyrere end planlagt

Sport

OB har den ene støvle i pokalsemifinalen

Svendborg

Solouheld i Svendborg: Politi og beredskab massivt til stede

Flertal afsætter én milliard til trængte sygehuse

Langeland For abonnenter

Her er ugens bolighandler på Langeland

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Debat For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Hvorfor er der ingen af de anvarlige ledere, der undskylder?

Faaborg-Midtfyn

Bentes brunsvigere blev et stort hit: Men nu er det slut - bageri lukker ned efter 26 år

Se Danmark: Danmarks måske billigste gård

Debat

Klumme: Der er håb derude

Sport For abonnenter

Søndagsnavne med flere folk fra Hall of Fame i Ådalen og italiensk glæde over Christian Eriksens optræden samme sted

Sport

Svendborg Rabbits sejrer ovenpå corona-nedtur: - Jeg skal ikke lægge skjul på, at det ikke blev den kamp, vi havde håbet

Annonce