Annonce
Debat

Debat: Håber på politisk fornyelse

H.C. Wulff er manden bag Sydfynslisten og stiller op til det kommende kommunalvalg i efteråret. Foto: privat

Læserbrev: I en leder i Fyns Amts Avis skriver journalisten, at det at være byrådsmedlem ikke er en leg, man skal være grundig, seriøs og kunne sætte sig ind i mange områder.

Helt enig, vi der følger med i byrådsmøderne ser undertiden besynderlige argumenter, der på ingen måde røber, at vi her har at gøre med et byrådsmedlem, der har sat sig grundigt ind i sagerne.

Vi oplever også ind i mellem byrådsmedlemmer, der foretager besynderlige partiskifter, der slet ikke var til at forudsige, lige bortset fra at der åbenbart er en tendens til, at partier med opadgående formkurve kan trække byrådsmedlemmer til sig. Også selvom de samme byrådsmedlemmer kort tid inden partiskiftet på mange vigtige områder mente det stik modsatte af det parti de er hoppet over i.

Vi ser for eksempel også hele partigrupper i vores byråd, der konsekvent stort set stemmer rødt hver eneste gang de kan komme til det, selvom de egentlig er "deklarerede" som værende borgerlige partier.

Vi ser byrådsmedlemmer og partier der går "all in " på den grønne omstilling, bare der ikke sættes vindmøller eller solcelleparker op i deres eget kvarter. Her er borgerinddragelsen meget vigtig, mens den ikke er så vigtig på andre områder.

Partier i byrådet kommer stolt ud fra budgetforhandlinger og proklamerer at de har "kæmpet" en eller anden sag hjem. Det viser sig så efterfølgende at alle andre partier var enige, så "kampen" var nok ikke så slem.

Hvad skal vælgerne tro på ? Er det ligesom i det berømte citat fra "Forrest Gump" at man aldrig ved hvad man får?

Er kvaliteten i byrådet for lav med et A hold og et B hold som det beskrives i lederen ?

Jeg tror, at pressen har et særligt ansvar her. Journalister skulle jo gerne være de "professionelle" i modsætning til byrådsmedlemmerne, der med få undtagelser ikke kan leve af at sidde i byrådet. Det er jo pressen, der skal trykprøve politikerne om de er seriøse. Afsløre dårligt forberedte politikere, vennetjenester, hykleri og andre dårligdomme i et byråd , så vi ved hvem vi IKKE skal stemme på næste gang.

Uden en skarp og vågen presse bliver det virkeligt i blinde at man som vælger skal famle sig frem.

En borgerliste som Sydfynslisten kommer ikke ind i byrådet på badebilletter. I modsætning til de store gamle partier er der ingen, som pr. automatik vil stemme på os. Vi skal høste og gøre os fortjent til cirka 1000 stemmer for hvert mandat vi får ind i byrådet.

Det er ingen leg, skulle jeg hilse og sige. Det er benhårdt arbejde og mange mange timers forberedelse man lægger i sådan et projekt.

I modsætning hertil sidder der i dag byrådsmedlemmer fra større partier der er kommet ind på langt under 200 personlige stemmer.

Det er nu en gang vilkårene og det valgsystem vi har. Det kan vi ikke gøre noget ved. Men jeg håber selvfølgelig, at der ved næste valg bliver uddelt færre "badebilletter", og at der til gengæld kommer flere politikere ind i det kommende byråd, som virkeligt har noget på hjertet og en masse fornyelse og god politik på alle hylderne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce