Annonce
Langeland

Debat: Grib muligheden, Madelaire

En leder i Fyns Amts Avis om butikker og restauranters åbningstider har skabt vrede i Bagenkop. Arkivfoto: Roland Petersen.
Annonce

Sommeren er over os. Vores skønne ø emmer af liv fra nord til syd på en måde, der ikke er set lignende på disse breddegrader i mange, mange år. Hos øens butikker og restauranter er der fuld damp på kedlerne, og trykket er ualmindeligt stort.

Selv har jeg mærket det på egen krop, da jeg har tilbragt en del af sommeren på Restaurant Havneblik og den dertilhørende grill. Her har jeg blandt andet langet stakkevis af grillpølser og pommes frites over disken og har i den grad kunne mærke det øgede antal mennesker - bare alene i Bagenkop. Vi har i den grad ikke ligget på den lade side, og det tør jeg næsten garantere, at ingen af de andre forretningsdrivende på Langeland heller har.

Derfor synes jeg også, at det er ganske usmageligt, at Fyns Amts Avis’ lokalredaktør på Langeland, Catrine Madelaire, i en leder i avisen, skal sidde med de vises sten og gøre sig klog på, hvordan øens forretningsdrivende skal drive deres forretninger.

Det er fair nok, at Madelaire mener, at butikkerne bør have længere åbent. Vi kan også sagtens blive enige om, at jo længere butikkerne og restauranterne har åbent, desto større er indtjeningen samt servicen bedre for turisterne. Men der er bare flere nuancer i den ligning, end der bliver fremlagt, hvilket jeg i bund og grund synes er en sløset omgang journalistik.


Den såkaldte ”fridag” bliver blandt andet brugt på bogholderi, indkøb af varer og rygning af fisk, som restauranten selv står for.


Når man som Catrine Madelaire sidder med redaktørkasketten på og har en medieplatform som Fyns Amts Avis, skylder man at give sine læsere et ordentligt og forarbejdet produkt – debatindlæg eller ej. Nu ved jeg, at hverken Restaurant Havneblik eller fiskeforretningen i Bagenkop har fået mulighed for at komme til orde og forklare deres side af sagen, og da de efterfølgende af flere omgange henvendte sig Madelaire, gjorde hun strudsen kunsten efter ved at stikke hovedet i jorden og undlade at kommentere på udsagnene fra sit skriv.

Som hun korrekt skriver, har Restaurant Havneblik lukket hver tirsdag. Men den såkaldte ”fridag” bliver blandt andet brugt på bogholderi, indkøb af varer og rygning af fisk, som restauranten selv står for. Derudover nævnes det heller ikke, at Restaurant Havneblik, ligesom en del andre forretninger på øen, har haft svært ved at finde folk, der kunne arbejde. Folk, der skulle gøre udvidede åbningstider til en realitet.

Derfor er det også et blåøjet postulat at slynge ud, når researchen ikke er lavet mere grundigt. Det skal også lige tilføjes, at muligheden for at få et job på Havneblik stadig foreligger. Så grib muligheden, Catrine Madelaire! Søg jobbet! Der mangler.

God Sommer!

Svar fra Fyns Amts Avis:

Lederen ”Grib muligheden, Langeland” fra i torsdags er et forsøg på at rejse en debat om butikkernes og dermed Langelands tilgængelighed for de turister, der lige nu strømmer til Langeland. Reaktionerne på lederen har været mange – både positive og negative - og det er i mine øjne godt og sundt.

I lederen skriver jeg blandt andet: ”Man skal sjældent gøre sig klog på andres vegne. Heller ikke på spørgsmålet om, hvornår det kan betale sig for hver enkelt butik at holde åbent. Men det kan undre, at en handelsby som Rudkøbing groft sagt ligger øde hen kl. 14.05, når de sidste kunder er på vej ud ad butikkerne. Og det kan undre, at madsteder i Bagenkop vælger at holde fast i de sædvanlige lukkedage eller meget begrænsede åbningstider.”

Jeg rejser en undren og lægger op til debat. Det mener jeg er relevant, også selvom mange knokler en vis legemsdel ud af bukserne, og at det er svært at finde ekstra arbejdskraft, særligt her i højsæsonen. Det har derimod ikke været min mening at slå under bæltestedet. Og den kritik, jeg har modtaget efterfølgende, tager jeg selvfølgelig til mig.

Du skriver, at jeg stikker "hovedet i jorden og undlade at kommentere på udsagnene..."  Her er jeg uforstående: 

Alle de reaktioner, jeg har fået på lederen, har jeg personligt svaret på. Og mandag bragte vi en lang artikel, hvor både Restaurant Havneblik og Fiski giver deres syn på lederen. Ligesom Fiskeriets Hus og Humble Bageri også er med i artiklen med kritik af lederen og holdninger til spørgsmålet om åbningstider.

Venlig hilsen

Catrine Madelaire, lokalredaktør, Langeland.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg

Fordrukken kvinde sov på perron

Annonce