Annonce
Svendborg

Debat: Grøn omstilling kræver handlekraft

Bruno Hansen, SF. Foto: Katrine Becher Damkjær
Annonce

Læserbrev: Stigende vandstand i verdenshavene, oversvømmelser, truede dyr, tørke, storme og mere ekstremt vejr - Klimaforandringerne er svære at ignorere. Danmark er det land i verden der sender mest CO2 ud i atmosfære per tusind indbygger.

Her i Svendborg fyrer vi fortsat med affald fra Svendborg Kraftvarmeværk og udleder tusinder af tons CO2. Vores færger, busser og biler køre fortsat på fossile brændstoffer. Alene ud fra den betragtning har vi et kæmpe medansvar. Det ansvar så vi, at befolkningen tog på sig ved valget i 2019.

Vi har som nation tilsluttet os Pariseraftalen og i Svendborg Kommune har hele byrådet stemplet ind på en grøn klima- og energipolitik, hvor vi allerede i 2025 skal nå målet om 75 procent vedvarende energi og i 2030 være 100 procent dækket!

Kommunen har de sidste år lavet en opgørelse over, hvor meget CO2 kommunen udleder, og denne opgørelse er nu fulgt op med en egentlig reduktionsplan. Det er en plan der er styrende for, hvor meget kommunen hvert år skal nedbringe vores CO2 med, så vi i 2030 er CO2-fri!

Det betyder, at der skal installeres flere varmepumper i kommunale bygninger, bilparken skal omlægges til elbiler på samme måde som renovationsbiler, bybusser og vores færger skal over på el, sammen med andre ”grønne” tiltag!

Den ”grønne omstilling” skal byrådet have mere økonomisk handlekraft på, og derfor vil det være afgørende for SF, at der i et kommende budget for 2021 bliver markante aftryk for en grøn omstilling!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

Silverrudder 2020 varede længere end normalt på grund af vindforhold

Svendborg

Video: Budgetforlig i Svendborg sender millioner til ældre, børn og teater på Frederiksøen

Annonce