Annonce
Læserbrev

Debat: Godt samarbejde mellem Venstre og Borgmester

Så kom projekt Kogtved Søfartsskole i smult vande: Og hvorfor nu det? Jo, fordi en vel lidt ophidset oppositionspolitiker fra Venstre, Per Nykjær, råbte meget højt, og endda så højt at han vækkede borgmesteren.

Bo Hansen (S) havde ellers fire mand i det udvalg, der var med til at spænde ben for et meget spændende projekt, hvor Humlebo Gruppen fra Odense vil lave et seniorboligprojekt i Kogtved Søfartsskoles bygninger. Naturligvis med nogle ændringer, der på en eller anden måde var nødvendige for at få projektet gennemført.

Opgaven burde have været løst af Teknik- og Erhvervsudvalget, der med fire socialdemokrater, Flemming Madsen, Niels Chr. Nielsen, Torben Frost og John Arly Henriksen, burde have kunnet håndtere denne sag, men de bøjede sig for planafdelingen, og måske uden sværdslag.

Det fik Per Nykjær til tasterne og op på barrikaderne og resulterede i, at borgmester Bo Hansen måtte træde til og fik gennemført forhandlinger med Humlebo Gruppen, som medførte, at projektet nu ser ud til at blive gennemført.

Og de efterfølgende kommentarer fra min ven, John Arly, om ”godt håndværk og politisk tæft” er vel noget malplaceret, når det var på Per Nykjærs kraftige opfordring, at Bo Hansen, uden om de formelle politiske veje, trak i arbejdstøjet.

Godt arbejde af Per Nykjær og Bo Hansen, men en, efter min mening, ynkelig adfærd af udvalget, og måske også vores planafdeling.

Hvis vi skal op ad ”erhvervsvenlighedsstigen”, så kan man ikke bare læne sig tilbage som politiker, der skal mere til. Man skal have visioner og turde gå forrest, som vist af Per Nykjær og Bo Hansen, ellers får vi aldrig ændret vores bundplacering.

Jeg vil gerne gentage mig selv: I 1993 var Horsens og Svendborg Kommuner lige store. Horsens med den socialdemokratiske borgmester Vagn Ry Nielsen. I dag er Horsens cirka dobbelt så stor som Svendborg på trods af en beliggenhed lige op til Aarhus og trekantområdet. Men i Horsens satte man nogle fremadrettede mål og realiserede dem.

I Svendborg har vi snakket om Blå Kant i flere år, men vi har endnu ikke taget fat på udførelsen. Svendborg Event laver et kæmpe stykke arbejde, men vi mangler cirka 10.000 indbyggere, for at deres udbud passer til virkeligheden. Vi er velforsynet med sport, også på topniveau og i folkeskolerne – flere danske mesterskaber til Nymarksskolen i de senere år i både fodbold og håndbold - men trækker det flere indbyggere til?

Vi er nødt til at markedsføre Svendborg Kommune, og især nu, hvor en masse nybyggerier er på vej samt flere nye udstykninger, og det må Svendborg Kommune hjælpe til med.

Så til slut: Vi er kun lige begyndt, der ligger et stort arbejde forude, men det skal være med glohede og fremskridtvenlige politikere og uden benspænd.

Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce