Annonce
Ærø

Debat: God arbejdslyst med billetteringen

Karin Thumilaire. Arkivfoto: Anders C. Østerby
Annonce

Læserbrev: Jens Weiss og de 7 andre – helt ærligt er det til gavn for nogen overhovedet?

Det virker komplet åndssvagt. Jeg fatter ikke, at du som den, der vil være færgepersonalets talerør i kommunalbestyrelsen, har stemt for det.

Tænk lige på, hvor mange flere billetter du nu skal udstede i din iver for at bevare personlig betjening. Enhver rejsende må med omgående virkning, ja faktisk helst med tilbagevirkende kraft, sørge for, at alle personer og køretøjer går fra borde med hver sin billet. For hvem kan med sikkerhed sige, at de, når returbilletten skal fremvises, stadig rejser i samlet flok? Måske er far, mor, bil og børn kommet sammen hjem fra fastlandet. Næste rejse fra øen foregår ved, at kun en af dem skal en tur til læge i Svendborg, en skal måske med et barn til bøjletandlæge, eller et barn skal alene på udflugt med skolen, en skal med bil til et møde og en anden med en firmabil på job. Ergo bliver alle sammen nødt til at forlange, at styrmanden udskriver separat billet til os alle.

Hvad med firmabilen, der er af øen en gang årligt, når billetten kun gælder i 2 måneder? Hvordan kommer vi afsted året eller to år efter uden gyldig returbillet? Skal vi affinde os med, at det koster en bøde på 750 kroner at forlade Ærø i fremtiden?

Jeg håber, at du har taget dine kollegaer i ed? Jeg håber også, at I når hele vejen rundt så alle passagerer får betalt billetten, vel og mærke uden, at der skal hyres ekstra folk ind, hverken på skibene eller på kontoret. Ellers er dine påståede sparede 800.000 kroner pludselig brugt på ekstra personale og fald i indtægter.

Nu skal du og dine stakkels kollegaer så til at tjekke vores returbilletter også. Der er nok en del, som ikke har husket den med de enkelte billetter og der er også mange, som ikke rejser indenfor de to måneder, hvor billetten er gyldig og som derfor ikke længere kan forlade Ærø med lovlig rejsehjemmel. Det giver garanteret postyr og diskussioner på returrejsen, som jo er udrejsen for alle os, der bor her.

Faktisk har jeg også flere gange haft sommergæster, som er sejlet i eget skib herover, hvorefter en i besætningen så er rejst hjem med færgen. Hvad sker der i fremtiden med sådan en "blind" passager?

God arbejdslyst siger jeg bare. Stakkels jer, der skal få det til at fungere venligt og gnidningsløst i hverdagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: USA's topekspert tror på effektiv vaccine mod corona i december

Annonce