Annonce
Debat

Debat: Glem ikke vores kulturarv

Johan Emil Rasmussen. Det Konservative Folkeparti. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

Læserbrev: Vi har i Svendborg Kommune et sprudlende kulturliv, som vi i den grad skal være glade for og stolte af. Det er noget, som vi skal understøtte og forsat styrke, men vi skal passe på, at vores kulturpolitik ikke bliver for ensporet.

Tidligere på måneden måtte vi i Kultur- og Fritidsudvalget give afslag til en yderst beskeden ansøgning til en brochure, der ellers var et godt bidrag til at formidle vores kulturarv og samtidig også en god service for turister og erhvervsliv. Projektet var der i min optik ikke noget galt med, men vi havde ganske enkelt ikke en pulje, der kunne bruges som finansiering til den slags tiltag. Derfor blev vi nødt til at sige nej.

For mig tegner der sig et billede af, at der en skævhed, men det behøver selvfølgelig ikke at være sådan. Vi kan godt både satse på musik, kunst et cetera samtidig med, at vi værner om og synliggør vores kulturarv. Det gælder både den kristne kulturarv, det maritime, vores gamle bevaringsværdige bygninger og den generelle historie om Svendborgs udvikling og rolle i historien. Der er rigtig mange ting at tage fat i.

Annonce


Som mennesker har vi brug for at være en del af et fællesskab, og netop en fælles identitet er af afgørende betydning for stabiliteten og sammenhængskraften i et samfund.


Jeg er bekymret for, at vi i den konstante søgen efter fornyelse og frigørelse glemmer vores rødder, og hvor vi kommer fra. Som mennesker har vi brug for at være en del af et fællesskab, og netop en fælles identitet er af afgørende betydning for stabiliteten og sammenhængskraften i et samfund. Det, som vi har modtaget i arv fra vores forfædre, skal gerne afleveres videre i en bedre og genkendelig tilstand til vores efterkommere.

Derfor er det også vigtigt, at børn og unge i vores kommune fra en tidlig alder får en god indsigt i vores historie. Udover det alment dannende så kan det også være en vigtig ballast i den identitetsskabelse, som pågår i ungdommen.

En stærk synliggørelse og formidling af vores kulturarv er derfor vigtig i flere henseender. Både for vores børn og unge, for vores turisme og dermed erhvervsliv, for vores fælles historie og for os alle sammen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Møder massiv kritik: Ingen vil have jobbet - nu søger kommune politibetjente til at passe voldsom og autistisk borger

Annonce