Annonce
Svendborg

Debat: Glæde over budgetforlig

John Arly Henriksen, Socialdemokratiet. Foto: Anders H. Jensen
Annonce

Læserbrev: ”Det er mellem valgene partierne skal vurderes”, skriver en aktiv Venstre-skribent, Lonnie Jensen, i Fyns Amts Avis den 22. september, og så får en større skare byrådsmedlemmer ellers en overhaling omkring deres gøren og laden.

Jeg er helt enig med skribentens betragtning om, at det er mellem valgene, at partierne skal vurderes. Det går jo fantastisk. Jeg glæder mig over en rolig valgperiode uden blokpolitik, og med en borgmester som konstant søger at favne bredt i byrådssalen.

Jeg glæder mig over, at kommunens økonomi endelig er rettet op. Jeg glæder mig over, at kommuneskatten nedsættes, at den grønne dagsorden har prioritet til fordel for vores børn og fremtidige generationer, at vi sikrer grøn energi, grundvandet, og at der klimasikres. Jeg glæder mig over, at der er byggeboom i kommunen, at arbejdsløsheden falder, at der ansættes flere pædagoger, flere skolelærere og at kommunens administration styrkes.

Jeg glæder mig over, at landområderne har fået tilført 35 millioner i landsbyfonden, at Lokaludvalget har fået flere penge, og at der udstykkes rundt i hele kommunen. Det gør der fordi, at mange udefra har fået øjnene op for de herligheder Sydfyn har at byde på. Blandt andet derfor er det vigtigt, at Svendborg by fremstår smukkest, da det er lokomotivet og omdrejningspunktet i kommunen.

Jeg har ja-hatten på, søger at bevare min integritet i debatten, og er ikke sortseer omkring vores smukke kommune. Kommunereformen er 13 år gammel. Nu må vi ud af den osteklokke om ”gamle dage” og kigge optimistisk fremad for en hel kommune.

Og ja: Jeg glæder mig ikke mindst over, at et overvældende antal af byrådets medlemmer har nikket ja til det store historiske budgetforlig, som netop er indgået, og som vil styrke og udvikle hele kommunen, ikke mindst på velfærd for børn og ældre. Så ja, kig i glaskuglen, og lav gerne en vurdering, af alle de gode tiltag, som er sket her i denne valgperiode.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bagsiden

Hvemhvadhvor: Så kom der billeder af sommerliv ved Nordenhuse

Annonce