Annonce
Debat

Debat: Giv os et løfte og åbn efterskolerne

Debat: Jeg hedder Alberte Wittrup Winther, er 16 år og går på efterskolen Eisbjerghus Internationale Efterskole. Eller det vil sige; jeg er lige nu hjemsendt og sidder på mit eget værelse i et lille hus i Ringe.

I de sidste to måneder har jeg, som efterskoleelev, skullet finde mig i at stille spørgsmålet "Hvornår kan vi komme tilbage på efterskolen?" og gang på gang blive skuffet, da der aldrig er kommet et svar tilbage.


Annonce

Vi føler os oversete. Vi er frustrerede. Vi kræver en forklaring.

Fra debatindlægget


Indtil i dag har vi siddet stille og ventet og måtte acceptere regeringens halve løfter. I dag -torsdag 25 februar - har efterskoleelever landet over valgt at strejke og udeblive fra undervisningen. Simpelthen for at kræve den opmærksomhed, vi ikke har fået tidligere.

På min skole valgte størstedelen af eleverne - inklusive mig selv - at strejke og dermed udeblive fra onlineundervisningen i dag. I stedet har vi brugt tiden på at skrive debatindlæg, læserbreve, opslag og sågar optage videoer, hvori vi forklarer og snakker om vores frustrationer, tanker og idéer til ansvarlige genåbninger.

Vores frustration ligger i en manglende logik i den nye genåbning. På en efterskole kommer der elever fra hele landet, derfor giver det ingen mening at åbne regionalt. Selvfølgelig er det glædeligt for de elever, der så kan komme tilbage 1. marts, men vi andre føler os snydt.

Hvorfor kun nogle, hvorfor ikke alle? Det giver ingen mening, at vores skole ikke kan åbne, når for eksempel Vesthimmerlands Efterskole godt kan. Vi er jo i alle i samme situation på efterskolen. Derfor er vi også villige til at gøre noget ekstra, villige til at begrænse os, komme hjem færre gange, blive testet mere og sammen styrke den coronasikre boble, som vi ville befinde os i.

Mange af os er ikke tilfredse med det halve løfte, regeringen gav os til pressemødet onsdag. Hvis alt går godt, kan vi måske komme tilbage på vores skoler15 marts. Vores tålmodighed er ved at løbe ud, vi har siddet stille og ventet i to måneder allerede. Det er simpelthen ikke rimeligt at kræve af os, at vi skal acceptere et sådant "halvt" løfte.

Vi mangler et konkret svar, en dato, en "hel" aftale. Hvad politikerne kalder "kun" to uger, er for os en halv måned ekstra, der går tabt, af et år, vi ikke får igen. I sidste ende mister vi en fjerdedel af vores efterskoleophold.

Derfor strejker vi.

Vi føler os oversete. Vi er frustrerede. Vi kræver en forklaring. Vi kræver et "helt" løfte. En konkret aftale. Vi kræver opmærksomhed.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Hvorfor glemmer I altid os sejlere: En bro vil tvinge os ud midt på Lillebælt

Annonce