Annonce
Debat

Debat: Giv mig politiet tilbage

Annonce

Læserbrev: Så har Folketinget taget hul på den svære, men tiltrængte udfordring omkring en ny politireform.

Ryst posen, kære politikere og kig tilbage på de fejl og mangler som politireformen, der blev implementeret i 2016, har efterladt.

Jeg glæder mig til mere tryghed og nærhed. Jeg glæder mig til at se et nærværende og synligt politi tilbage. Der skal gøres op med centralisering og topstyring. Vi skal atter se den lokale politimand i gadebilledet - I ved, ham der kender området og er dus med de gode borgere som bor i nærområdet. Ham, der er nem at komme i kontakt med og som lytter - uden nødvendigvis altid at gemme sig bag en bilrude eller kun forlader køretøjet for at tage bødeblokken frem i de hellige måltals- og statistikkers navn.

Vi skal igen have den tillidsvækkende og empatiske politimand, der kan kontaktes - også i yderområderne, hvor pragmatiske løsninger er tilladt, og hvor mennesket kommer først. Ikke mindst når det kommer til præventivt ungdomsarbejde.

Jeg tror på, at det har en god psykologisk positiv effekt, at der sættes tidligt ind angående ungdomskriminalitet og misbrug. En god kontakt og bekymringssamtale med en uniformeret betjent, har i min verden større præventiv værdi, end en e-boks indkaldt samtale med en civil sagsbehandler, ofte flere måneder inde i et uheldigt kriminalitetsforløb. Og gevinsten er ligeledes, at betjenten i nærområdet også kender rødderne og de kriminelle, som huserer i nabolaget.

At genetablere nærpolitiet er en ren win-win. Om det er Langeland, Svendborg, Gudme eller Egebjerg, så har vi alle krav på tryghed og nem kontakt til myndighederne, og ikke som det er nu - kun med en to timers åbningstid sidste torsdag i måneden.

John Arly Henriksen skriver om sine ønsker til en politireform. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce