Annonce
Svendborg

Debat: Gerritsplads er en faldgrube

Skæve fliser midt på Gerritsplads ved springvandet. Foto: Erik Jørgensen.
Annonce

Ups....! Ups...! Hovsa...! Og nu igen!!

Jamen, den er helt gal i handelsbyen Svendborg med skæve og ujævne fliser midt på Gerritsplads ved springvandet, hvor et lille krater i gågaden udfordrer de mange gående, fordi de pludselig så at sige træder ud i ingenting, mister fodfæstet og risikerer at falde på halen.

Jeg har gentagne gange i foråret og sommeren oplevet, at børn og voksne er snublet og har kæmpet for holde balancen, når jeg i mit seniorjob som salgskonsulent for Fyns Amts Avis uddeler gratis aviser i det lønlige håb at få nye kunder i butikken i en trængt avisbranche.

Flere ryster på hovedet og udtrykker helt klart, at det her er for galt. Altså ikke, at jeg uddeler aviser, men at kommunen ikke har styr på balancegangen i gågaden.


De skulle se at få det lavet. Min chef ville ikke blive glad, hvis jeg faldt og brækkede et ben

Lone Geisler


Jeg har skrevet til kommunen, at de skulle se at få løst problemet, før fru Jensen i Longelse på osetur i Svendborg, en turist eller Lone Geisler falder og kommer til skade med en brækket fod eller en forstuvet storetå.

- De skulle se at få det lavet. Min chef ville ikke blive glad, hvis jeg faldt og brækkede et ben, siger Lone Geisler, der holdt balancen trods udfordringen med de ujævne fliser og hullet i den travle gågade.

Men Svendborg Kommune er tavs. Ligeglad? Der sker ingen genopretning.

Og det er for dårligt.

Svendborg bryster sig af at være handelsby, og Gerritsplads er en af byens mest trafikerede gågader, der er en sand folkevandring frem og tilbage. Det vrimler med folk i alle aldre, både med barnevogn og rollator.

På et tidspunkt kom en montør forbi, fordi der var problemer med springvandet. Jeg skal ikke gøre mig klog på det tekniske, men jeg tænker, om en utæthed i rørsystemet måske får vand til at sive ud og underminere gågaden, så fliserne mister balancen. Bare en tanke.

Jeg mener jo nok, at kommunen skulle se at komme i arbejdstøjet og få rettet op på fliserne, så folk kan gå sikkert i gågaden, og hvis ikke ville det måske være en sag for journalist Ole Grube at sætte fodkus på denne faldgrube på Gerritsplads.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Smittetilfælde kan spores til minkfarme - over en million mink skal aflives

Annonce