Annonce
Ærø

Debat: Gør noget ved cykelstien på Vestærø

Morten Brixtofte Petersen (R) mener, at der bør gøres noget ved cykelstien mellem Ulveholm og Øverste Skovbymark. Arkivfoto: Michael Nørgaard
Annonce

Læserbrev: “Skærveknuser” - sådan kunne man i min barndom kalde en gammel cykel. Ordet falder mig ind når jeg tænker på den del af cykelruten på Ærø, der går fra Ulveholm forbi Gammelgård til Vester Bregningemark og stykket over Bølgemose til Øverste Skovbymark.

Vel er det ikke skærver der ligger på vejen, men løse runde sten i forskellige størrelser i løst grus er absolut ikke en behagelig oplevelse for en moderne cykel og cyklist.

Det drejer sig om ca. 1,5 km i alt og en stor del af året er det simpelthen ikke rimeligt at kalde det for en cykelrute. Det kan vi ikke være bekendt, når vi ønsker at fremme cykelturismen på Ærø.

Hvis jeg sad i kommunalbestyrelsen ville en forbedring af denne vejstrækning komme med på min liste til budgetforhandlingerne, indtil videre kan jeg kun opfordre til at andre tager det med.

Asfalt er dyrt, men mindre kan også gøre det ... skærver! Skærver er betegnelsen for knuste sten, og fordi de er kantede, kan de i modsætning til runde sten pakkes og der kan skabes en relativ fast vejbelægning.


Hvis jeg sad i kommunalbestyrelsen ville en forbedring af denne vejstrækning komme med på min liste til budgetforhandlingerne, indtil videre kan jeg kun opfordre til at andre tager det med.

Morten Brixtofte Petersen (R)


I Midtjylland findes der grusveje, hvorpå man forsvarligt kan køre 80 km. i timen i bil, og i Norge lader det sig gøre at opretholde ganske fornuftige veje af grus og skærver, selvom de løber stejlt i hårnålesving op ad fjeldet. Selvom disse er stejle forsvinder materialet ikke nedad når det regner - det gør det til gengæld regelmæssigt i svinget ved Bølgemose 5, hvor kommunen burde opsætte en førstehjælpskasse til cykler og cyklister, hvis man ikke skaber en varig forbedring af vejbelægningen.

Jeg vil opfordre til, at man prioriterer en forbedring af disse to små strækninger i budgetforhandlingerne og teknisk udvalg kunne med fordel køre en tur til Jylland og se hvordan man kan skabe faste veje uden asfalt, hvis man benytter de rette typer af grus og stenmaterialer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ærø

20 millioner at gøre godt med: Nu skal kommunalbestyrelsen på Ærø blive enige om, hvordan pengene bruges

Ærø For abonnenter

Tidligere borgmester på Ærø giver råd inden budget-forhandlinger: Man skal tænke sig om, inden man bruger alle pengene

Sport

GOG: Storsejr med panderynker

Svendborg

Forening frygter forgiftning: Tre døde havørne fundet på Tåsinge

Annonce