x
Annonce
Læserbrev

Debat: Gør Ærøs borgere en tjeneste og bliv væk fra jeres sommerhus

Læserbrev: Hvordan folk kan få ideen om at tage i sommerhus er mig ubegribeligt.

Regeringen har igen igen meldt ud, at folk skal blive hjemme, alle skal betragte sig selv som smittebærer, og alle skal have så lidt kontakt til andre som muligt.

Hjemme betyder ikke at rejse landet rundt for at komme i sommerhus!

Hvis bare en af jer egoistiske sommerhusejere kommer til Ærø og er smittebærer, risikerer I, at færgepersonale, folk hos købmænd, supermarkeder bliver smittet, og inden længe er familier inklusive gamle og svært syge blevet smittet.

Der er mange ældre på Ærø og mange syge. Mener I virkelig, at disse skal dø, for at I kan have 14 dages egoistferie?

Gør Ærøs borgere en tjeneste: BLIV VÆK!

Man bør blive hjemme og ikke tage i sommerhus på Ærø, emner Niels Bæklund. Arkivfoto: Lasse Hansen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Fyns Amts Avis mener: En pakkeløsning med økonomisk og moralsk støtte

Det er et fantastisk initiativ i al sin enkelthed, som Støtteforeningen Svendborg Demensby er kommet på. De frivillige i foreningen, som normalt giver et nap med i demensbyen, vil gerne give et solidt klap på skulderen – på behørig afstand – til de ansatte, og derfor giver frivilligforeningen et gavekort til de frivillige, som de kan bruge på Café Citronen i Svendborg. Værdien af sådan et gavekort er underordnet. Det er faktisk tanken, der tæller, og de bedste gaver – dem, der kryber helt ind under huden – er jo oftest dem, som kommer uventet. Det er en hård tid for sundhedspersonale på tværs af Danmark, uanset om de arbejder på et plejehjem, et sygehus eller i en ambulance. De står i frontlinjen i coronakrisen, og det er næppe kun rent fagligt, de er under pres, men formentlig også i en eller anden grad i familielivet, som også er vendt på hovedet i mange hjem. Derfor er de gestusser, som den de frivillige i demensbyen og mange andre kommer med i disse uger vigtige og er måske med til lige at give de procenter ekstra energi, som der er brug for. De frivillige rammer dog også plet på en anden måde. For med gavekortene får de lagt penge i en af de lokale virksomheder, der har seriøse udfordringer i en tid, hvor folk jo skal blive hjemme. Det er en nervepirrende økonomisk tid, hvor de fleste grene af erhvervslivet har fået tæppet hevet væk under sig. Som om det ikke var nok, så er det ikke til at sige, hvor længe de må stå der på det kolde betongulv. Og det er slet ikke til at sige, hvordan og hvor lang vejen er op af den økonomiske krise efterfølgende. Så når en gruppe frivillige finder lidt likviditet, er det fantastisk tænkt at lægge den lige præcis, hvor den er mest savnet: I erhvervslivet. Og så er der det sidste pletskud: Som kassereren i Støtteforeningen Svendborg Demensby, Dan Jeppesen, så rigtigt siger, er det jo ikke sådan en idé, de har taget patent på. Der er sikkert fonde, foreninger og hvad-ved-jeg, som kan finde nogle af de hårdt savnede likvide midler til erhvervslivet, der måske ligefrem kan sikre, at de kommer igennem denne coronakrise. Det redder ikke alle, men der er altså en grund til, at ”mange bække små gør en stor å” er blevet til et ordsprog.

Annonce