Annonce
Læserbrev

Debat: Fyn mangler iværksættere

Annonce

Læserbrev: Fyn har et fald på omkring 25 procent i forhold til år tilbage, og det er ret trist. I hele Danmark har vi årligt cirka 20.000 nye iværksættere, og det er også et markant fald i forhold til tidligere.

Mange fynske kommuner er hjælpsom med råd og vejledning af iværksættere, men pengelån hos banker er nok mere tvivlsomt, såfremt man ikke har en rig "onkel" der vil kautionere.

Kina har på grund af virus mange fabrikslukninger, og den enes nød, den andens brød, eller noget lignende.

Hong Kong har en begrænset virus, og der fra udgives en bog med cirka 10.000 emner, og hvor navn på fabrikken også oplyses. Bogen hedder "Hong Kong Enterprice". Normalt kræver fabrikken 1.200 stk. ens emner, og så vil prisen kun være 10-15 procent i forhold til detailpriser i Danmark.

Køber du et færdigt anpartsselskab hos en advokat, hæfter du ikke personligt på en gæld, såfremt din nye virksomhed går konkurs. Er dit nye firma ved at gå konkurs og har en større gæld, så skal du op på hesten igen, og det kan du ved at starte et nyt anpartsfirma, og det har naturligvis ingen gæld. 100 procent lovligt.

Mange af vore største virksomheder i Danmark, har også måtte lukke med gæld, men så med succes, starte op igen.

For mange år siden startede jeg med reklametryk på tekstiler i Svendborg og senere reklametryk på kuglepenne. Det var 30 fede år, men hvor jeg også måtte lukke et par firmaer og starte nyt op med frisk kapital i et nyt ApS. På et enkelt år var der hele fem virksomheder, og virksomheder med røde tal blev lukket.

Det, jeg mindes mest fra den tid, er ikke pengene, men mere de utrolig gode og hjælpsomme ansatte, og de mange interessante oplevelser vi sammen havde. Kunder gav også positive oplevelser for livet.

Finn Wagner
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bagsiden

Pletskud: Udvidet borgerservice

Svendborg

Flere indbrud i virksomheder: Tyv smurte ketchup, kartoffelsalat og marmelade på vinduer

Annonce