Annonce
Langeland

Debat: Forsvandt der lige 500 millioner?

Henrik M. Østerbye håber, at bestyrelsen ikke har lagt salget på hylden, men fortsat vil bruge energi på at afsøge muligheden til gavn og glæde for Langeland. Foto: Energi Fyn

Forsvandt der lige 500 millioner kroner til gavn for Langeland? Er det fremtiden, vi ser ind i?

Bestyrelsen er delt i, om fonden skal sælge netselskabet (monopol) og de øvrige selskaber. En pris på 170 millioner kroner  blev offentliggjort. Det er en pris, som uden tvivl også er for lille.

Fonden råder i dag (2019-tal) over en formue på 345 millioner kroner, som ved et salg af underliggende selskaber kunne komme op på 400-500 millioner, der kan gøre gavn på Langeland.

Annonce

Nu har Fonden sagt farvel til tidligere formand, næstformand og senest direktør. Den siddende bestyrelse har så lavet en aftale med Langeland Forsyning om direktørbistand, intet at indvende mod dette.

Men det er så her, jeg spår om fremtiden:

Ser en fusion af Langeland Forsyning og Fonden LEF, fondens formue forsvinder som dug for solen, for pengene ender i den slukne kommunekasse - det er jo kommunen, som ejer Langeland Forsyning.

Hvad var så begrundelsen for ikke at sælge? Jo, vi skulle bevare arbejdspladser på Langeland. Fonden har 18 (2019) medarbejdere. Energi Fyn, den potentielle køber, har sagt ja til at opretholde arbejdspladserne, men ikke på Langeland. Så alligevel ingen arbejdsløse på grund af salg.

De 400-500 millioner kroner, som på længere sigt skulle gøre godt for Langeland, blev så i stedet brugt på at ”redde” 18 arbejdspladser, det vil sige 27,7 millioner kroner per arbejdsplads. Det er mere end en funktionær tjener gennem hele sit liv. Hvis de har en månedsløn på 40.000 og en tilknytning til arbejdsmarkedet i 40 år, er det 19,2 millioner kroner.


De 400-500 millioner kroner, som på længere sigt skulle gøre godt for Langeland, blev så i stedet brugt på at ”redde” 18 arbejdspladser, det vil sige 27,7 millioner kroner per arbejdsplads.


Derfor håber jeg, bestyrelsen ikke har lagt salget på hylden, men fortsat vil bruge energi på at afsøge muligheden til gavn og glæde for Langeland.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Nu er opgravningen af minkene i gang

Annonce