Annonce
Debat

Debat: Fordrukkent sludder om Baggårdteatret

Eskild Plate Kristensen skriver om Baggårdteatret. Arkivfoto: Roland Petersen

Læserbrev: Så fik Baggårdteateret endnu et talerør i kraft af lederen i Fyns Amts Avis den 1. maj. Endvidere har de jo tidligere fået masser af spalteplads til at fremføre deres argumenter og luftkasteller.

Det er blevet beskrevet, at Baggårdteateret var et kulturelt fyrtårn i Europa, og nu er det også kommet til at spille en nøglerolle i forbindelse med at tiltrække nye borgere til Svendborg. Begge dele er noget fordrukkent sludder, men på den anden vis resultatet af et dygtig stykke lobbyarbejde.


Annonce

Tværtimod, jeg håber, museet bliver liggende, hvor det ligger, og bidrager til at give vores by det maritime islæt, den fortjener.


Jeg har på sin vis ikke noget imod Baggårdteateret som sådan, men det, der bliver fremført, er vel i bund og grund lidt lige som Kejserens nye klæder. Det, jeg har noget imod, er, at de er i fuld gang med at skubbe Museet for Lystsejlads væk fra Frederiksøen. Ifølge lederen af Baggårdteateret bliver det nye teater jo et kraftcentrum af energi og aktiviteter, og hele byen vil bidrage til og opholde sig der en stor del af tiden, for det skal jo indeholde så mange andre ting end teater. Da kommer det fordrukne sludder og kejseren vel ind i billedet igen.

Det har vist været nævnt tidligere, om ikke AOF-bygningen i Vestergade ville være perfekt, både med hensyn til plads, beliggenhed og parkeringspladser, men af en eller anden grund var dette ikke fint nok eller visionært nok, når man nu skal sælge noget varm luft.

Så jeg er ikke med i "the happy clappy gang", der står og råber hurra for den elitære, højpandede kultur i baggården og kigger indforstået på hinanden. Tværtimod, jeg håber, museet bliver liggende, hvor det ligger, og bidrager til at give vores by det maritime islæt, den fortjener.

Så må Baggårdteateret bygge deres kulturelle fyrtårn et andet sted.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Klar til at finde den store kædesav frem: Venstre vil fjerne øverste etage fra Rubberton-byggeri

Annonce