x
Annonce
Læserbrev

Debat: Folketinget har udvist rettidig omhu

I FAA 20.03.2020 opfordrer Peter Brusendorff (PB) os danskere til at tage ansvar og være OBS på, at vores demokratiske Danmark er under afvikling.

Hvad drejer det sig om? Jo, Folketinget har i den helt specielle situation, Danmark befinder sig i, vedtaget en lov (L 133), der blandet andet giver sundheds- og ældreministeren mulighed for at påbyde personer, som formodes at kunne være smittet, at lade sig isolere.

PB og L 133 anvender begrebet ”Alment farlige sygdomme”. Samme betegnelse anvendes i den såkaldte Epidemilov om kopper, SARS, ebola og pest, men naturligvis ikke Covid-19, fordi den ikke var kendt på det tidspunkt loven blev opdateret 04.09.2019.

Epidemiloven, der har været gældende siden 2007, giver de enkelte epidemikommissioner ude i de fem regioner nøjagtig samme bemyndigelse, som nu er givet sundheds- og ældreministeren, nemlig at påbyde enhver, der lider af en alment farlig sygdom, at lade sig isolere.

Det nye er altså, at det nu alene er ministeren, der kan ”svinge hammeren”. Og tak for det. Megen kostbar tid med helt uoverskuelige konsekvenser for almenvellet ville gå tabt, hvis hver enkelt epidemikommission med dets 10 medlemmer skulle sidde og træffe de nødvendige beslutninger i den kaotiske tid, vi befinder os i lige nu.

Så nej PB. Der er ikke tale om, at Folketinget har vedtaget en lov rettet mod jøder og revolutionært indstillede borgere. Tværtimod.

Folketinget har udvist rettidig omhu med vedtagelse af L 133, der (naturligvis) har en såkaldt solnedgangsklausul 01.03.2021.

Folketinget har taget de fornødne forholdsregler, mener Henning Mølgård. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Fyns Amts Avis mener: En pakkeløsning med økonomisk og moralsk støtte

Det er et fantastisk initiativ i al sin enkelthed, som Støtteforeningen Svendborg Demensby er kommet på. De frivillige i foreningen, som normalt giver et nap med i demensbyen, vil gerne give et solidt klap på skulderen – på behørig afstand – til de ansatte, og derfor giver frivilligforeningen et gavekort til de frivillige, som de kan bruge på Café Citronen i Svendborg. Værdien af sådan et gavekort er underordnet. Det er faktisk tanken, der tæller, og de bedste gaver – dem, der kryber helt ind under huden – er jo oftest dem, som kommer uventet. Det er en hård tid for sundhedspersonale på tværs af Danmark, uanset om de arbejder på et plejehjem, et sygehus eller i en ambulance. De står i frontlinjen i coronakrisen, og det er næppe kun rent fagligt, de er under pres, men formentlig også i en eller anden grad i familielivet, som også er vendt på hovedet i mange hjem. Derfor er de gestusser, som den de frivillige i demensbyen og mange andre kommer med i disse uger vigtige og er måske med til lige at give de procenter ekstra energi, som der er brug for. De frivillige rammer dog også plet på en anden måde. For med gavekortene får de lagt penge i en af de lokale virksomheder, der har seriøse udfordringer i en tid, hvor folk jo skal blive hjemme. Det er en nervepirrende økonomisk tid, hvor de fleste grene af erhvervslivet har fået tæppet hevet væk under sig. Som om det ikke var nok, så er det ikke til at sige, hvor længe de må stå der på det kolde betongulv. Og det er slet ikke til at sige, hvordan og hvor lang vejen er op af den økonomiske krise efterfølgende. Så når en gruppe frivillige finder lidt likviditet, er det fantastisk tænkt at lægge den lige præcis, hvor den er mest savnet: I erhvervslivet. Og så er der det sidste pletskud: Som kassereren i Støtteforeningen Svendborg Demensby, Dan Jeppesen, så rigtigt siger, er det jo ikke sådan en idé, de har taget patent på. Der er sikkert fonde, foreninger og hvad-ved-jeg, som kan finde nogle af de hårdt savnede likvide midler til erhvervslivet, der måske ligefrem kan sikre, at de kommer igennem denne coronakrise. Det redder ikke alle, men der er altså en grund til, at ”mange bække små gør en stor å” er blevet til et ordsprog.

Annonce