Annonce
Debat

Debat: Flyttehjælp til kriminelle - en hån mod lovlydige borgere og tegn på en vanvittig lov

Kriminelle med en frisk 2019-dom tilbydes nu flyttehjælp og belønning fra Odense kommune for at flytte fra udlejningsboliger, der er i fare for, at blive stemplet som hård ghetto.

Odense kommune og boligselskabets tiltag, der er en hån mod retskafne borgere, må være et vink med en vognstang til Christiansborg om, at der er noget helt galt med loven og den måde, man kategoriserer boligområderne ud fra.

Der må simpelthen kunne findes løsninger, der fritager kommuner fra nedrivning uden den slags vanvittige tiltag. Man må kunne se mindre firkantet på tal og vægte menneskers trivsel og boligernes beskaffenhed højere. Et af mange eksempler hvor nedrivning virker meningsløs er fra Lolland, hvor flere folkepensionister er kede af at skulle flytte fra deres velholdte nyrenoverede lejligheder, der nu skal rives ned.

Kan vi være bekendt overfor de ældre, der nu igen må holde for i kommunerne, at samfundet skal bruge milliardbeløb på at rive fuldt funktionsdygtige bygninger ned? Og bliver mennesker glade og stolte af at blive omtalt som et problem udelukkende på baggrund af deres adresse? Løser det sociale problemer at flytte dem? Og er lovgiverne klar over, hvor vanskeligt det er at finde sunde og gode lejeboliger til rimelig pris, navnlig i de store byer?

Nu er det alvor i kommunerne, der skal finde mange penge til ghettoplanen.

Jeg er bange for, at mange børn ender med at vokse op i fattigdom i faldefærdige huse på landet og at sociale problemer igen eksporteres til navnlig Lolland, Langeland, Syd- og Vestjylland.

Og jeg er bange for, at den nye tendens med at lovgive og lave særregler over for specielle grupper i befolkningen blot er med til at forstærke fordommene og kan få stik modsat effekt, med endnu større marginalisering, had og vrede til følge.

Annonce
Mette Marie Hansen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
GOG

Vigtig GOG-gevinst mod arvefjender

112

For 11. gang: Indbrud i bil i Svendborg

Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Lad børnene flokkes i bymidten

Svendborg har fået en café for hele familien. Der er plads til, at de mindste leger og tumler rundt, og der er plads til de lidt større børn i et legehjørne. Og så kan forældre, bedsteforældre og naturligvis børnene få en forfriskning og lidt mere til. Jensens Bøfhus har en smule af den slags tilbud, men derudover er Café Svend, som den nye café hedder, alene om at henvende sig så direkte til lige netop børnefamilierne. En målgruppe, som egentlig er ganske stor, men også lidt overset, når blikket glider hen over Svendborgs bymidte. Jo, der er musik- og teateroplevelser for børnefamilier, og ikke så langt fra midten ligger Naturama og biblioteket. Det er rigtig fint, men hvordan ser det ud, når vi kigger ind i centrum af byen? Prøv at gå en tur ned gennem gågaderne. Der er faktisk ikke så meget at komme efter. Der er ingen legetøjsbutikker længere i bymidten, men det er vores allesammens skyld - vi køber nemlig det meste af legetøjet på nettet. Legepladserne ligger også et pænt stykke vej fra bymidten - især hvis benene er korte. Måske har Luise og Anders Føns Haaber derfor fundet en niche med et stort potentiale i. Noget har de i hvert fald fat i. Svendborg har et stærkt og levende kulturliv og tilbud i stakkevis, når det gælder gastronomi, teater, musik og meget mere. Der er masser af oplevelser at hente, men der er måske også et blindt punkt: Børnefamilierne. Så hvordan skal vi lokke børnefamilierne ind til bymidten en helt almindelig lørdag formiddag, hvor vi så gerne vil have, at de lægger deres penge, når sko og tøj skal købes? Der er i hvert fald ikke mange børneoaser at finde i nærheden af Møllergade og Gerritsgade. Der er et springvand på Torvet, som er tændt, så længe temperaturen ikke kniber sig ned i nærheden af frysepunktet, men det er også nogenlunde det. Svendborgs bymidte er måske ikke helt så familievenlig, som vi kunne ønske os. Vi vil jo gerne have flere børnefamilier til området. Det er godt for dynamikken og udviklingen, og vi vil meget gerne have, at børnefamilierne også bruger deres penge i de lokale forretninger frem for i de virtuelle stormagasiner. Svendborg har et stærkt kulturelt udtryk, men byen ser knap så stærk ud i børnehøjde. Nogle legemuligheder på Torvet kunne for eksempel være en mulighed. En rutsjebane, en gynge og et faldunderlag ville kunne gøre en stor forskel for familier med små børn, og pladsen er der jo til det. Der tænkes hele tiden i udvikling af byen. Det kunne være en god idé også at give børnene en mere fremtrædende plads i udviklingstankerne. De har det jo endda med at komme i følgeskab med mindst én voksen.

112

Uheld på Svendborgmotorvejen

Annonce