Annonce
Læserbrev

Debat: Flere pædagoger til Sydfyn og øerne

Læserbrev: Vores børn er ikke bare vores børn. De er også vores fælles fremtid. Og de fortjener de mest udviklende og tryggeste rammer – også uden for hjemmet. Derfor er jeg glad for, at regeringen og støttepartiernes første skridt i aftalen om minimumsnormeringer, er blevet taget. Med penge fra finansloven tilfører vi allerede nu i 2020 500 millioner kroner mere til pædagogisk personale i landets vuggestuer og børnehaver.

Daginstitutionerne i de fynske kommuner har ligesom resten af landet alt for længe været økonomisk presset. Jeg har selv været på gaden i Svendborg sammen med flere hundrede forældre med deres børn på skuldrene for at demonstrere for bedre vilkår. Forældre, som er bekymrede for, hvor trygge og udviklende rammer vores dygtige pædagoger kan give til forældrenes børn, hvis de varme hænder i institutionerne er for få.

Med den her aftale viser vi politikere, at vi har lyttet til de mange bekymrede forældre. Nu begynder vi de vigtige skridt i retningen af et afgørende løft af vores vuggestuer og børnehaver i vores kommuner. Svendborg Kommune får med 3200 børn i alderen 0-5 år i kommunens daginstitutioner 4,4 millioner til bedre normeringer. Langeland får med 500 børn 600.000 kroner. Faaborg-Midtfyn med 2900 børn får 4 millioner og Ærø med 200 børn får tildelt 300.000 kroner.

På sigt skal normeringsløftet føre til lovbundne minimumsnormeringer, og beløbet stiger til 1,6 milliarder i alt frem til 2025. Kommunerne skal på den måde løbende kunne begynde at hæve normeringerne. Vi ved godt, at vi ikke løser alle udfordringerne i daginstitutionerne eller sikrer pædagoger nok, men det her er første, vigtige skridt. Vi har de dygtigste pædagoger i verden, men der har for længe været for få, og de løber alt for stærkt. Det er hverken pædagogerne eller børnene tjent med.

Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

161 er nu døde med coronavirus i Danmark

Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Man skal selv sætte sine ord sammen i debatten

Det kan godt være, at der bare er tale om nogle rækker af ord i et par linjer. Og dermed umiddelbart ikke andet end småting at hænge sig i. Men to debatindlæg bragt her i avisen har ualmindelig stor lighed med hinanden. Så stor, at ejeren af ordene, klummeskribent Søren Kvistgaard, henvender sig til os for at høre om, hvilke krav vi stiller til debattører i avisen. Det spørgsmål er helt relevant. Vi stiller selvfølgelig først og fremmest de krav, at debattøren selv skriver sine indlæg og ikke kopierer andres. Hvis der er noget i andres indlæg, der er så godt, at man gerne vil viderebringe det, så kræver det selvfølgelig, at man citerer korrekt fra ophavsmanden – fuldstændig som man for eksempel skal gøre i en opgave i skolen eller gymnasiet. Hvorfor er det så nødvendigt? Det er det på grund af det ene lille ord, der hedder troværdighed. Det er selvfølgelig altafgørende, særligt i disse tider, at man kan stole på, hvad man læser. At der er tale om en holdning og fakta, som debattøren selv kan stå på mål for. Derfor duer det ikke, når byrådsmedlem Dorthe Ullemose (DF) nærmest direkte kopierer sætninger fra en klumme bragt også her i avisen. Eller stjæler, som klummeskribent Søren Kvistgaard kalder det. Vi ønsker ikke som medie at lægge hverken navn eller spalter til plagiater. Vi ønsker at have en seriøs og ordentlig debat om vores lokalsamfund her på Sydfyn, Langeland og Ærø. Vi ønsker endda et skærpet fokus på en konstruktiv debat, som vi netop også har beskrevet i vores nye læserløfte, hvor vi tydeliggør vores krav og ønsker også til det vigtige debatområde. Og hvis man ikke selv har holdninger til områdets udvikling, så vil vi opfordre til, at man venter, til man finder sine egne ord. Eller citerer og dermed roser ejermanden for ordene. Igen er det helt som i skolen, hvor alle har prøvet at få opgaven: Beskriv med egne ord. Løsningen er aldrig bare tage andres og gøre til sine egne. Det ønsker vi som medie ikke at medvirke til, og vi vil fremover gøre endnu mere for at tjekke de debatindlæg, som vi vælger at udkomme med. Fortsat god og ikke mindst ordentlig debatlyst.

Erhverv

Butikkerne lider: Men loyale kunder i lokalsamfund kan gøre livet lettere efter krisen

Annonce