Annonce
Svendborg

Debat: Fleksible pasningsordninger og mere valgfrihed

Mette Kristensen. Arkivfoto: Roland Petersen
Annonce

I Venstre glæder vi os også over, at kommunalbestyrelsen i bred enighed den 30. juni har besluttet at oprette 14 vuggestuepladser på Thurø, således at forældrene har et reelt valg mellem vuggestue og dagpleje. I det hele taget ønsker vi ved de kommende budgetforhandlinger at nytænke rammerne for det gode familieliv, styrke mangfoldigheden og valgfriheden samtidig med, at mulighederne for mere tid til familien optimeres.


De fælles midler bør komme alle børn til gode.


Mangfoldighed og valgfrihed bør have meget højere prioritet, og derfor har Venstre i Børne- og Ungeudvalget tilbage i maj foreslået at indføre mere fleksible pasningsordninger i de kommunale dagtilbud og SFO-tilbud, herunder deltidspladser for børn i alderen 0-5 år og fleksible klippekortsordninger i SFO'en. Det vil betyde, at forældre som for eksempel arbejder på nedsat tid, er på barsel eller af andre årsager delvist ønsker at passe sit barn i eget hjem vil kunne vælge en deltidsplads, og samtidig vil det sikre et mere realistisk forhold mellem pris og forbrug.

Mangfoldighed og valgfrihed betyder også for os i Venstre, at vi skal understøtte de frie og private skoler og dagtilbud. Når pengene skal fordeles, er det for os en selvfølge, at de også kommer børn i de frie og private tilbud til gode, men det er desværre ikke tilfældet med den fordelingspolitik, som den nuværende regering og dens støttepartier praktiserer. Og det til trods for, at forældre til børn i de frie og private tilbud som skatteborger i dette land også bidrager til fællesskabet. De fælles midler bør komme alle børn til gode.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg For abonnenter

Tillidsmand rystet over lukning af kraftvarmeværk: - Vi troede, vi havde frem til 2024. Nu får vi travlt med at omskole os

Annonce