Annonce
Langeland

Debat: Firmaer skal ikke købe tøj af genbrugsstationen

Tøj som ikke bliver afleveret i poser, pakkes af personalet. Foto: Christian Moegreen Hjortshøj
Annonce

Debat: Det er ikke i orden, at firmaer skal tjene på noget, som frivillige gerne vil. Eksempelvis må vi ikke købe ting fra genbrugspladsen, for de må ikke tjenes på de ting, der bliver afleveret. Hvorfor må forsyningen så hente penge på folks brugte tøj?

Der har i tre måneder  været indkasseret 7500 kroner til kommune kassen. Men når vi andre gerne vil handle med ting fra genbrugspladsen, kunne det da indbringe meget mere. Det er dog forbudt. Er det så okay, at kommunen bare kan tjene penge på tøj, vi afleverer? Er det okay at lade et firma komme og hente tøjet til en kilopris af 1,50 kroner, mens de frivillige taber på det?

Vi i kommunen er glade for alt det frivillige arbejde, som vi har meget af her på øen. Så er det faktisk noget skidt, at man i kommunen indkasserer disse penge i stedet for at lade det går til et frivilligt arbejde.

Jeg har skrevet til Spot Wear, en herre, der sidder i Fredericia . Han fortæller, han sælger tøjet videre til opkøbere i Europa, som så sorterer og sælger videre til blandt andet Afrika. Er det det, vi skal støtte for, at kommunen skal tjene 7500 kroner på tre måneder? Nej, det er ikke okay.


Er det okay at lade et firma komme og hente tøjet til en kilopris af 1,50 kroner, mens de frivillige taber på det?


Dersom kommunen vil tjene penge på genbrug, så lad os, der kommer på genbrugspladsen og ser noget, vi gerne vil købe, købe det - og få penge ind den vej. Vær venlig at støtte alle frivillige hjælpere. Ikke støtte profit-folket.

Man kunne jo have en pengekasse stående på genbrugspladsen , hvor vi kunne betale for det, vi henter. Eller en mobil, vi kunne betale til. Alle render jo rundt med mobil. Og så helst en standard-pris. Det ved jeg, de kan finde ud af i Sønderborg. Der er garanteret en frivillig, der ville hjælpe med det.

Forleden, hvor jeg var på vores genbrugsplads, var der en familie, der tømte et hus, de havde købt. Al køkkenudstyr røg ud. Hvorfor kalder vi det genbrug, når det ryger ud i forbrændingen og andre sjove steder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Langeland For abonnenter

Restauratør skuffet over banker: - De burde støtte os, som de selv har fået støtte

Indland

Nu kan du få dit kørekort på mobilen

Annonce