Annonce
Læserbrev

Debat: Filippahuset kan renoveres langt billigere

Læserbrev: Når Venstre går ind med en anbefaling om, at der indhentes reelle tilbud på en renovering af hele eller dele af Filippahuset, så er det ment konstruktivt. Vi kan se, at Socialdemokraterne ser for sig, at huset rives ned, og at der ikke vil ske genopførsel. For os i Venstre er det afgørende vigtigt, at hver sten vendes inden den ultimative løsning – nedrivning – effektueres. Vi har et fint forsamlingshus i Hundstrup med rigtig gode faciliteter. Problemer med PCB – ja det er der nu ifølge de seneste målinger. Ikke ved tidligere målinger.

Venstre har tidligere foreslået forsegling af fuger og øget/ventilation. En sådan løsning er tidligere afvist af Svendborg Kommune. Vi har nu selv undersøgt og erfaret, at det bestemt er brugbare løsninger, som er anvendt landet over i andre lignende ”PCB-bygninger”. Løsninger, der er langt langt billigere end de fire millioner kroner, det oprindelig er estimeret at koste at renovere hele huset.

Vi er med Socialdemokraternes udmelding bekymret for, om der vil være et politisk flertal, der vil bevillige midler til genopbygning. Og hvis der så ellers var det, vil Hundstrup aldrig få en bygning, der har samme kvalitet som i dag.

Vi passer på de værdier, vi har. Vi passer på kommunens pengepung. Og vi tænker på miljøet. Tænk på energiforbruget til nedrivning og eventuel genopbygning i disse CO2-tider. Vi mener, at der er sund fornuft og ikke populisme.

Venstre arbejder om nogen for, at der - også uden for Svendborgs byskilte - findes rum til forsamling, også i Hundstrup, også uden PCB.

Arkivfoto: Michael Bager
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Jubilæum For abonnenter

Fra billettering og klingende mønt til digitalt rejsekort: For halvtreds år siden kørte Kjeld Uhrenholt sin første bus

Danmark

Drop sommerferien til sydens sol: Regeringen fraråder rejser udenfor udvalgte nabolande

Annonce