Annonce
Debat

Debat: Fanden løs i Laksegade - ikke så langt fra al-Hol og al-Roj

Læserbrev: Ifølge forfatter og undersøgende journalist Iain Overton har krigen mod terror ikke reduceret terror; den har skabt mere terror. Vi tager ikke fat på det, der motiverer de enkelte grupper. I sidste ende: vi har ikke gjort tingene bedre.

Fanden er løs i Laksegade, når verdens dilemmaer kommer ubekvemt tæt på - al-Hol og al-Roj, hvor der sidder mere end 70.000 Islamisk Statsfanger og 50.000 børn, som man ikke ved, hvad der kommer til at ske med efter den tyrkiske invasion af de nordlige dele af Syrien.

Derfor, når vi nu alligevel sammenlagt ikke har gjort tingene stort bedre i forhold til at få ordentligt greb om motiverne til terror, hvorfor så ikke i det mindste stå op for børns rettigheder og hente de 30 børn hjem med tilknytning til Danmark. Børn vi kan følge og tage hånd om. Svigt lejrer sig i både sind og krop, og hvad deraf følger. Og mig bekendt er børn, der har været tvunget til at være børnesoldater, senere blevet resocialiseret. Det taler for, at selv større børn kan komme i en ny opbyggende retning.

Lone van der Ploeg Olufsen skriver om terrorsituationen. Arkivfoto: Tim K. Jensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce