Annonce
Debat

Debat: Fanden løs i Laksegade - ikke så langt fra al-Hol og al-Roj

Læserbrev: Ifølge forfatter og undersøgende journalist Iain Overton har krigen mod terror ikke reduceret terror; den har skabt mere terror. Vi tager ikke fat på det, der motiverer de enkelte grupper. I sidste ende: vi har ikke gjort tingene bedre.

Fanden er løs i Laksegade, når verdens dilemmaer kommer ubekvemt tæt på - al-Hol og al-Roj, hvor der sidder mere end 70.000 Islamisk Statsfanger og 50.000 børn, som man ikke ved, hvad der kommer til at ske med efter den tyrkiske invasion af de nordlige dele af Syrien.

Derfor, når vi nu alligevel sammenlagt ikke har gjort tingene stort bedre i forhold til at få ordentligt greb om motiverne til terror, hvorfor så ikke i det mindste stå op for børns rettigheder og hente de 30 børn hjem med tilknytning til Danmark. Børn vi kan følge og tage hånd om. Svigt lejrer sig i både sind og krop, og hvad deraf følger. Og mig bekendt er børn, der har været tvunget til at være børnesoldater, senere blevet resocialiseret. Det taler for, at selv større børn kan komme i en ny opbyggende retning.

Annonce
Lone van der Ploeg Olufsen skriver om terrorsituationen. Arkivfoto: Tim K. Jensen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
GOG

Vigtig GOG-gevinst mod arvefjender

112

For 11. gang: Indbrud i bil i Svendborg

Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Lad børnene flokkes i bymidten

Svendborg har fået en café for hele familien. Der er plads til, at de mindste leger og tumler rundt, og der er plads til de lidt større børn i et legehjørne. Og så kan forældre, bedsteforældre og naturligvis børnene få en forfriskning og lidt mere til. Jensens Bøfhus har en smule af den slags tilbud, men derudover er Café Svend, som den nye café hedder, alene om at henvende sig så direkte til lige netop børnefamilierne. En målgruppe, som egentlig er ganske stor, men også lidt overset, når blikket glider hen over Svendborgs bymidte. Jo, der er musik- og teateroplevelser for børnefamilier, og ikke så langt fra midten ligger Naturama og biblioteket. Det er rigtig fint, men hvordan ser det ud, når vi kigger ind i centrum af byen? Prøv at gå en tur ned gennem gågaderne. Der er faktisk ikke så meget at komme efter. Der er ingen legetøjsbutikker længere i bymidten, men det er vores allesammens skyld - vi køber nemlig det meste af legetøjet på nettet. Legepladserne ligger også et pænt stykke vej fra bymidten - især hvis benene er korte. Måske har Luise og Anders Føns Haaber derfor fundet en niche med et stort potentiale i. Noget har de i hvert fald fat i. Svendborg har et stærkt og levende kulturliv og tilbud i stakkevis, når det gælder gastronomi, teater, musik og meget mere. Der er masser af oplevelser at hente, men der er måske også et blindt punkt: Børnefamilierne. Så hvordan skal vi lokke børnefamilierne ind til bymidten en helt almindelig lørdag formiddag, hvor vi så gerne vil have, at de lægger deres penge, når sko og tøj skal købes? Der er i hvert fald ikke mange børneoaser at finde i nærheden af Møllergade og Gerritsgade. Der er et springvand på Torvet, som er tændt, så længe temperaturen ikke kniber sig ned i nærheden af frysepunktet, men det er også nogenlunde det. Svendborgs bymidte er måske ikke helt så familievenlig, som vi kunne ønske os. Vi vil jo gerne have flere børnefamilier til området. Det er godt for dynamikken og udviklingen, og vi vil meget gerne have, at børnefamilierne også bruger deres penge i de lokale forretninger frem for i de virtuelle stormagasiner. Svendborg har et stærkt kulturelt udtryk, men byen ser knap så stærk ud i børnehøjde. Nogle legemuligheder på Torvet kunne for eksempel være en mulighed. En rutsjebane, en gynge og et faldunderlag ville kunne gøre en stor forskel for familier med små børn, og pladsen er der jo til det. Der tænkes hele tiden i udvikling af byen. Det kunne være en god idé også at give børnene en mere fremtrædende plads i udviklingstankerne. De har det jo endda med at komme i følgeskab med mindst én voksen.

112

Uheld på Svendborgmotorvejen

Annonce