Annonce
Debat

Debat: Falmet grøn

John Jensen efterlyser et fyldestgørende svar på sin kronik fra klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

Læserbrev: ”Lad os forestille os 2050” var overskriften på en kronik med temaet hovedløs grøn omstilling, undertegnede fik bragt i Fyns Amts Avis den 6. oktober.

Reaktionerne har været mange positive telefonopkald, sms’er og mails, men selvom jeg prøver at udtrykke mig klart og tydeligt, er det ikke alle, som forstår, hvad jeg mener. I et Fyns Amts Avis-læserbrev den 8. oktober forfattet af maskinmester Per Edal Petersen mener den gode maskinmester åbenbart, at undertegnede skal have genopfrisket folkeskolens lærdom om knaldgas.

Mere tragisk er det, at landets klimaminister Dan Jørgensen i et læserbrev den 8. oktober viser, hvor spejlblank han er på klimaområder, men trods alt giver mig ret i, at ligegyldigt hvilke klimatiltag Danmark tager, er de uden betydning, hvis ikke resten af verden også lægger sig i selen.

Annonce

I min kronik efterlyste jeg en ærlig klimapolitiker, som kunne bestå Gretha Thunberg-testen, nemlig ingen bla, bla, bla. Det, jeg fik ud af min kronik, var tre spalter proppet med bla, bla, bla forfattet af klimaminister Dan Jørgensen.

Jeg vil opfordre alle, som er interesserede i klimapolitik, til at gennemtrawle nettet for korruption i både Indien, Costa Rica og ikke mindst FN.

Klimaministeren taler om samarbejdet med Indien, et land med atomvåben, hvor cirka 200 millioner mennesker dagligt går sultne i seng, beboet af mere end 750.000 dollarmillionærer og i konstant konflikt med nabolandene. Der er sandelig nok at gøre i det land. Mon ikke Indien kan klare sig uden Dan Jørgensens klimapolitik og danske skattekroner? Klimapolitik er sandsynligvis ikke Indiens største problem.

Sandelig om ikke klimaministeren også lancerer en alliance med Costa Rica, en bananrepublik i Mellemamerika. Jeg vil opfordre alle, som er interesserede i klimapolitik, til at gennemtrawle nettet for korruption i både Indien, Costa Rica og ikke mindst FN.

Mine mange spørgsmål i kronikken blev ikke besvaret. Jeg vil prøve med et par enkelte, som sandsynligvis vil interessere mange i denne søfartsby. Hvornår kan et skib med en fart på 29 knob lastet med 15.000 containere sejle fra Singapore til Aarhus med et forbrug af Dan Jørgensens Power-to-X, som svarer til 5000 ton fuel oil, og hvad vejer og koster Power-to-X i forhold til fuel oil, samt hvor hurtigt kan der bunkres?

Annonce
Svendborg

Tag kandidattesten her

Sport For abonnenter

Fem kilometer i Ommel med løbestjernen Abdi Ulad: - Jeg har altid søgt at være selvstændig

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Annonce
Annonce
Annonce
Langeland

Spodsbjerg i opråb: - Der kommer en skolebus meget tidligt om morgen og en igen sidst på eftermiddagen, og det er det

Sport For abonnenter

Navne fra Rise Sparkasse Arena: Altmuligmanden Niels

Ærø

Uhyggelige græskar skåret i Marstals gågade: - De voksne er meget engagerede

Sport

Fem på stribe for Rabbits

Faaborg-Midtfyn

Én faktor betyder 'alverden', konkluderer valgforsker: Se kortet her - sådan stemte du og dine naboer sidste gang

Kultur For abonnenter

Rockstjerner uden filter: Nyt koncertkoncept lagde eminent fra land med veloplagte sangskrivere

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Debat

Debat: Danske fiskere skal have kompensation for brexit nu

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Langeland

Fyns Amts Avis mener: Debatten om Rema 1000 har udviklet sig til en farce - her er fakta

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Sport For abonnenter

Håneretten på spil lørdag: Pytlick versus Pytlick

Erhverv For abonnenter

Anders Borring har solgt sin virksomhed for over 500 millioner kroner: Nu vil han hjælpe fattige kvinder og børn

Fyn

Flere afgange aflyses resten af dagen: Store forsinkelser i togtrafikken på Fyn og i Jylland

Annonce