Annonce
Læserbrev

Debat: Fair løn på omsorgsområdet, tak

Læserbrev: Hvad handler det om? Omsorg for de ansatte eller omsorg for brugerne af ældreplejen? Eller handler det bare om panik før lukketid?

Jeg er tillidsrepræsentant for kolleger organiseret i FOA, som arbejder i Handicap og Psyk. Jeg har derfor sådan set ikke noget med ældreområdet at gøre.

Men jeg har noget at gøre med de sosu'er og pædagogiske assistenter, som arbejder i Handicap og Psyk. Og jeg har et ønske. Jeg har talt med borgmester Ole Wej Petersen og Peter Hansted om, at jeg synes det ville være en god ide, hvis der blev afsat et fast beløb øremærket lokallønsforhandling. Et beløb, som ikke pludselig er brugt til inventar, IT eller vikardækning. Jeg nævner det nu, da det nok er en god ide at være tidligt fremme med ønsker vedrørende budget, fornemmer jeg.

Lokalløn sammen med et øget focus på arbejdsmiljøet ville gøre en forskel for os ansatte. Ikke kun i fastholdelse af personale. Men endnu vigtigere, så ville det fremme rekrutteringen af et nyt og yngre personale. For uanset hvor længe vi ældre fastholdes på arbejdsmarkedet, så har vi en udløbsdato! Inden for pleje- og omsorgsområdet udløber vi måske lidt før end andre steder? Det er derfor yderst vigtigt at gøre arbejdsområderne inden for pleje og omsorg mere attraktive, end de er nu.

Det kan gøres med sikring af god og fair løn, samt et godt arbejdsmiljø og mulighed for at kompetenceudvikle sig. Og så naturligvis med deraf følgende honorering af disse nyerhvervede kompetencer. Det er sådan set dét, lokallønsforhandling går ud på. Det ene følger det andet. Det giver arbejdsglæde og gode medarbejdere og dermed øget chance for rekruttering af medarbejdere og fastholdelse af de gamle.

Annonce
Social- og sundhedsassistent, Lene Grønne er også tillidsrepræsentant for FOA i Ærø Kommunes Handicap og Psyk. Foto: Katrine Becher Damkjær
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Skærmkaos i myndighederne

Det er ikke kønt, når myndigheder må trække på skuldrene og sige, at det er der vist ikke noget at gøre ved. Det er tilsyneladende, sådan sagen om en reklameskærm på Ring Nord ved Svendborg hænger sammen. For selvom politiet mener, at den er vildledende og til ulempe for trafikken, har det ingen betydning, når Svendborg Kommune skal tage stilling til en byggetilladelse. Det vil være magtfordrejning, siger Svendborg Kommune. Det er der jo ingen grund til at betvivle, når sådan et fint ord bliver smidt på bordet. Men så kan politiet vel…? Nej, for det er kommunen, der er vejmyndighed, og derfor kan politiet ikke sætte foden ned og stoppe byggeriet, lyder det fra den uniformerede ordensmagt. Politiet kan kun beordre en nedtagning af skærmen, når den er sat op. Og det er der jo heller ingen velfunderede grunde til at betvivle, når politiet siger det. Det er noget snørklet og også til at trække lidt på smilebåndet af. Men det har jo den konsekvens, at det er blevet mindre sikkert at køre bil på Ring Nord. Og trafikforsker Harry Lahrmann er bekymret på vegne af trafiksikkerheden, når der generelt bliver sat flere og flere skærme op i det danske trafiklandskab. Derfor går det selvfølgelig heller ikke, at myndighed a peger på myndighed b, der peger på myndighed a. Og så sker der så ikke mere. Det her lyder og ligner et hul i bureaukratiet, og det skal stoppes. Hvis det er en tredje myndighed, der kan rede trådene ud og slå fast, om det er en kommune eller politiet, der kan stoppe trafikfarlige skærme på forhånd, så er det bare at komme i gang. Ellers må lovgiverne på banen og skabe klarhed. Mon ikke der også findes mere trafikfarlige skærme end den på Ring Nord, nu hvor politiet ikke mener, at den skal tages ned. Men det er hverken rimeligt over for trafikanterne eller de erhvervsfolk, der står bag sådanne skærme, at vi i Danmark i 2020 ikke har en myndighed med hjemmel til at stoppe sådan et projekt, før der er brugt penge eller lavet buler i bilerne eller det der er værre.

Annonce