Annonce
Debat

Debat: Følger Socialdemokratiet borgmesterens beslutninger?

Susanne Jensen fra Rødme mener, at sagsbehandlingen af Broholmmøllerne burde være udskudt til efter valget, ligesom den politiske beslutning. Foto: Henrik Nguyen

Læserbrev: I en artikel af i Fyns Amts Avis den 28. marts kan man læse, at Venstre har foreslået at genindføre parkering på torvet for også på denne måde at række det trængte erhvervsliv en hjælpende hånd i coronatiden.

Borgmester Bo Hansen (S) kalder angiveligt forslaget for plat, hvilket efter min mening er et både arrogant og underlødigt ordvalg for en borgmester. Der refereres i artiklen til, at diskussionen om parkering på torvet skulle ”ligge død” indtil valgkampen ifølge et indgået to år gammelt forlig. Dette forlig ville borgmesteren tilsyneladende gerne have, at Venstre respekterede.

Parkering på torvet var imidlertid ikke den eneste ting, der skulle ”ligge død” indtil valgkampen, det skulle beslutningen om vindmøller ved Broholm også, det besluttede borgmester Bo Hansen i efteråret 2020. En beslutning, der gentagne gange har været skrevet om i Fyns Amts Avis. Jeg tror da, at såvel Venstre som flere andre partier gerne havde set, at Socialdemokratiet selv havde respekteret denne beslutning – de evt. kommende naboer ville naturligvis også ønske, at Socialdemokratiet respekterede deres egen beslutning.

Annonce

Via aktindsigt, ses det imidlertid, at der har været arbejdet intenst på at få projektet klar så hurtigt som muligt inklusiv forbrug af udefra kommende konsulenter – ligesom man har sat investoren i gang med at få udarbejdet en revideret miljøkonsekvensrapport. Politikere fra flere partier udtaler, at de ikke var bekendt med dette arbejde.

Bo Hansen har mig bekendt ikke kommenteret det, men jeg antager da, at han har viden om, hvad der foregår i forvaltningen – ikke mindst henset til det faktum, at udvalgsformanden på området også er socialdemokrat. Nogen må vel have bedt forvaltningen om at gå videre med sagen. Socialdemokratiet er tilsyneladende temmelig stålsatte på, at der skal vindmøller op i Svendborg – uagtet at de vil være til stor gene for dem, som er uheldige og bliver nabo til dem, og for naturen.

Et af de argumenter Bo Hansen bruger, når han skal forsvare, at han tilsyneladende er så stålsat på at få kæmpevindmøller op i Svendborg Kommune er, at regeringen forventer/forlanger det. Det må så være et andet parti i regeringen end Socialdemokratiet, der forventer det, for i radioavisen den 25. marts klokken 12 kunne man høre miljøordfører Mette Gjerskov (S) udtale, at Socialdemokratiet ikke vil have flere møller på land, de skal ud på havet!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Debat: Dispensationer i stride strømme

Annonce