Annonce
Langeland

Debat: Et slag er vundet – en stor opgave står foran os

Søren Ramsing, spidskandidat for Radikale Venstre Langeland, opfordrer langelænderne til at arbejde for bevaringen af deres selvstændighed. Arkivfoto: Catrine Madelaire

Læserbrev: Vi lever i en spændende en tid, hvor kampen mod et udrejsecenter på Holmegaard giver håb om, at vi kan så meget mere. Det har været fællesskabets triumf – det fællesskab, vi skal bygge videre på. Undervejs blev det mange gange nævnt, at vi er på rette kurs, hvilket på mange områder er rigtigt, men ikke gælder for Langeland Kommunes økonomi.

Kommunens egenkapital og kassebeholdning er i nærmest frit fald. Fra 2018 til 2020 er egenkapitalen faldet fra 400 millioner til 153 millioner, mens kassebeholdningen er faldet fra cirka 90 millioner til cirka 30 millioner, og det ser ikke ud til, det stopper her. Kommunalbestyrelsen er på vej med yderligere tillægsbevillinger med videre. Vi risikerer at stå med en helt tom kasse, inden årets udgang, og det kræver handling.


Annonce

Radikale Venstre Langeland mener, at det siddende styre må komme med klare meldinger om, hvordan man vil håndtere den alvorlige situation.


Hvis der ikke handles, risikerer vi, at Indenrigsministeriet sætter Langeland Kommune under administration, hvilket ingen af os vil finde behageligt. Det er vores selvstændighed, der er på spil, vores mulighed for selv at bestemme, hvordan vi vil gøre tingene.

Radikale Venstre Langeland mener, at det siddende styre må komme med klare meldinger om, hvordan man vil håndtere den alvorlige situation. Det her har været undervejs et stykke tid, og alle burde arbejde på højtryk for at finde løsninger. Det må nøje granskes, hvor der kan justeres og laves ændringer, og om der kan findes midler andre steder. Der må handles nu.

Under alle omstændigheder vil vi skulle stå med hatten i hånden og bede om yderligere midler fra staten, men når det skal drøftes, vil det se bedre ud, at vi har vist handlekraft og rettidig omhu.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Fire nye dyt i bamsen: Danmark rev russerne midt over i vild spille-rus

Annonce