Annonce
Svendborg

Debat: Et plastpyrolyseanlæg kan ligeså godt ligge i Svendborg som i en hvilken som helst anden by

Mette Kristensen, byrådsmedlem Svendborg, Venstre. Arkivfoto: Roland Petersen
Annonce

Fremtiden for Svendborg Kraftvarme har i længere tid været til politisk diskussion, og med den netop indgåede aftale om en ny landsdækkende affaldsplan, er udsigterne til fortsat drift af kraftvarmeanlægget på Bodøvej i Svendborg blevet endnu mere usikker.

Derfor bør vi forfølge idéen og visionen om en alternativ anvendelse af anlægget, herunder et plastpyrolyseanlæg. En omdannelse af værket til et pyrolyseanlæg vil for det første sikre en masse grønne arbejdspladser og måske endda tilføre flere nye arbejdspladser. Samtidig vil vi på Sydfyn bidrage til den grønne omstilling og nedbringelse af CO2.

Det er korrekt, når Jesper Kiel fra Enhedslisten udtaler, at et sådant anlæg i fremtiden ikke kan være kommunalt ejet, men det er ikke det afgørende. Det afgørende er at sikre fortsat aktivitet i kraftvarmens bygninger, og man kan undre sig over, at Jesper Kiel har mere fokus på ejerkonstellationer end den grønne omstilling og det at bevare lokale arbejdspladser.

I min optik giver en liberalisering af genanvendelse af affald rigtig god mening, og således handler det nu om at få synliggjort og italesat overfor eventuelle investorer, at vi i Svendborg, som ét af de eneste steder i landet, har bygningerne og et anlæg med en attraktiv beliggenhed og den nødvendige infrastruktur, udstyr m.v. til etablering af et plastpyrolyseanlæg eller anden form for genanvendelsesanlæg.

Et sådant anlæg kan nemlig ligeså godt ligge i Svendborg som i en hvilken som helst anden by.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Suverænt fynsk DM-guld fredag aften

Annonce