Annonce
Debat

Debat: Et godt og affaldsfattigere 2021

Niels Christian Nielsen (S), byrådsmedlem i Svendborg Kommune. Foto: Katrine Becher Damkjær
Annonce

Læserbrev: Nytårsfortsættere som (måske) kan holdes…

Jeg har besluttet mig for, at nytårsaften IKKE er den aften, hvor jeg vil love mig selv og mine omgivelser guld og grønne skove på ændringer af (dårlige) vaner.

Dog har jeg lovet mig selv, at jeg atter i det nye år, vil opføre mig ordentlig og respektfuld over for husets frue og matriklens kat. Alt andet vil skaffe mig store problemer på halsen.

Førnævnte frue så gerne, at jeg stoppede med at ryge, men det ligger ikke lige for. Når morgenmaden er indtaget, så smager en kop kaffe og en smøg på terrassen rigtig godt. Det plejer at foregå i hyggeligt selskab med katten, som dog springer kaffen og smøgen over.


Vi er dog overraskede over, hvor meget plastik, pap, papir, glas, flasker, metal, madaffald og restaffald vores lille husholdning genererer i dagligdagen.


At få gode vaner eller fortsætte med de allerede gode vaner, står højt på min to do-liste for det nye år. Vores nye affaldssystem fungerer faktisk rigtig godt i husstanden. På den baggrund, så har jeg besluttet mig for at minimere kørslen til genbrugsstationen. Jeg tror faktisk godt, at det kan lade sig gøre, undtagen når der skal ryddes op i haven i foråret, samt klippes hæk i juni og september. Så skal traileren nok luftes.

Igennem mange år, så har jeg (vi), samlet de forskellige fraktioner i kasser, spande og poser, og efterfølgende kørt det på genbrugsstationen, når pladsen i skuret blev lidt for trang.

Med de nye spande og genbrugsbilen, så der det min klare vurdering, at det vil komme til at fungere. Vi er dog overraskede over, hvor meget plastik, pap, papir, glas, flasker, metal, madaffald og restaffald vores lille husholdning genererer i dagligdagen. Særdeles mængden af plast kommer lidt bag på os. Det gamle trådnet-stativ er monteret med en klar plastsæk, så her ryger al plasten i, inden de fyldte sække (lukket med strips) sættes ud til genbrugsbilen.

Med den nye affaldsordning og de to nye spande, så har vi pludselig fået mere plads i hobbyrummet, men har også fået mere føling med, hvor mange ressourcer der ryger ud via bryggersdøren.

Nu venter vi bare på at få leveret den røde kasse til farligt affald, så er vi godt kørende på næsten alle fraktioner.

Jeg kan anbefale, at hvis du endnu ikke har fået installeret appen, Affaldsportal, på smartphonen, så gør det. Her kan man bl.a. se datoerne for, hvornår dine to spande bliver tømt, samt hvornår genbrugsbilen kommer forbi din adresse.

Jeg tør næsten love, at jeg kun vil besøge genbrugsstationen 3 (måske 4) gange i 2021.

Alle ønskes et fortsat godt og affaldsfattigere nytår.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Mette Frederiksens israelske vaccineplaner er “fløjtende ligegyldige” for den nuværende coronabølge, siger eksperter

Faaborg-Midtfyn

Det er folks egen sag: Læsere kritiske over for vaccinationstvang

Annonce