Annonce
Ærø

Debat: Et gedigent DF-fingeraftryk på budgettet

Læserbrev: Så blev der lavet budgetforlig for Ærø Kommune.

Som fingeraftryk fra Dansk Folkeparti vil vi gerne fremhæve:

  • Stillingen som elevkoordinator og forbedring af mulighederne for at hjemmeplejen møder ind hjemmefra, begge dele er gode tiltag imod den truende mangel på varme hænder i de kommende år.
  • Forbedring af Ærøhallens økonomi, vi bør sikre en god og tidssvarende sportshal også i Marstal.
  • ”Nedrivningspuljen” kan nu hjemtages fra staten i fuldt omfang også i 2020. Den kan bruges til meget andet end nedrivning, herunder renovering f.eks. af Marstal Torv.
  • Udendørs fitness-redskaber og flere autocamperpladser på Marstal Havn som en del af fortsat udvikling af havnene.
  • 170.000 kr. afsat til turistmæssig markedsføring målrettet de nye muligheder, som Ærøxpressen skaber, f.eks. blandt turisterne på Langeland.
  • Mulighederne for sundhedsforsikring blandt kommunens medarbejdere er aftalt undersøgt nærmere.

Vi er også glade for, at der nu kan opføres nye seniorboliger i Marstal. Der er hårdt brug for dem, og de vil frigøre nogle eksisterende familieboliger til nye ejere, der har pladsbehov og ombygger-energi til at få noget godt ud af dem også.

Den nye udviklingsfond kan være med til at fremme tiltrængt investering og jobskabelse.

Et budgetforlig er en sammenkogt ret, hvor ikke alle ingredienserne smager bedst: Udeladt prisfremskrivning er en camoufleret ”grønthøsterbesparelse”, men forsøges forbigået i tavshed. En besparelsespulje på 12 millioner kroner årligt venter fra 2021, og vi havde gerne set, at dette hul var begyndt lukket ved ikke at sejle med fem færger midt i vintermørket i 2020, den kommunale vinterfartplan virker på os som en ekstravagant omgang med skattekronerne.

Flemming Boye og Bente Friis Andersen sidder i kommunalbestyrelsen for DF. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce