Annonce
Ærø

Debat: Er vi dog ikke nået længere?

Læserbrev: Da jeg læser Knud Sørensens indlæg og regnestykke tænker jeg: Jamen dog – er vi virkelig ikke kommet længere. Om det skyldes middelmådighed eller almindelig socialdemokratisk nidkærhed fra det tidligere medlem at kommunalbestyrelsen, det ved jeg ikke.

Noget tyder på man næsten ligger søvnløs på den vestlige ende af øen for at genere og spænde ben for et udmærket og tiltrængt privat initiativ.

Nu har det gode initiativ med den bus ikke en tøddel med det landevejstilskud at gøre. Om rederiet vil indsætte en bus mellem Rudkøbing og Svendborg, en hestevogn i Marstal eller hvad de nu kan finde på, er vel helt og holdent rederiets beslutning.

Hvis Knud Sørensen skulle sættes til at regne på, hvad der kyles i havet ved at sejle med de kommunale færger, så måtte jeg nok forsyne det forhenværende byrådsmedlem med en større regnemaskine.

Jeg kan blot nævne, at i modsætning til Ærøexpressen, så skal catering på Ærøfærgerne årligt subsidieres med langt over en million kroner. Jeg kan nævne, at i den gule bygning med adressen Vestergade 1A, er der ansat så meget administrationspersonale, at man kunne drive et mellemstort dansk rederi for de samme ressourcer. For noget af personalets vedkommende skal der seks nuller bag, når der skal udbetales løn. Og man kunne blive ved.

Men det er alt sammen noget, der ikke har en disse at gøre med tilskud fra landevejsprincippet. Tilskuddet gives til dig og mig, for at billetprisen kan holdes nede.

Kære Knud – jeg er dybt skuffet over, at du går i så ufattelig små sko, og at du ikke sammen med andre ærøboer glæder dig over et initiativ, der vil gavne hele øen og være med til at bringe flere turister herover.

Imidlertid ser jeg lys for enden af den formørkede tunnel. Jeg ser til min store forundring at din partifælle – øens borgmester - skal synge og holde tale ved Ærøexpressens indvielse d. 30 November. Det må jo være, fordi borgmesteren har fortrudt sin fejl-beslutning for syv år siden om at nedlægge vores færgerute. Sang er jo synonymt med glæde, så man må jo også antage, at borgmesteren glæder sig til, at ruten kommer i gang igen.

Så er der måske alligevel håb.

Annonce
Ærøexpressen forventes at gå i drift mellem Marstal og Rudkøbing i begyndelsen af december. Billedet her er fra Hvide Sande Værft, hvor færgen er bygget. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: Nu skal der arbejdes for to-værelses boliger på vores plejehjem

Læserbrev: Onsdag aften drøftede hele kommunalbestyrelsen tilpasninger af antallet af plejeboliger her i Kommunen. For os er det centralt, at der sideløbende hermed arbejdes med en visionær plan for vores plejehjem. Vi har brug for at se på, hvordan hver enkelt af vores plejeboliger skal være indrettet. Ja, i det hele taget får vi brug for at se på fremtiden for plejen af vores ældre medborgere. Ærø skal være et sted, hvor det er godt at blive gammel. Vi er alle forskellige – unge som gamle – med forskellige behov. Derfor skal der også være forskellige plejeboliger og ikke som i dag, hvor der kun er 1-værelses boliger, der betyder, at man må sove i sin stue og have gæster i sit soveværelse! Det er ok for nogle, men ikke for de fleste. I dag er det ikke muligt at få tildelt en bolig med både stue og soveværelse, hvis man er alene. Ærø Plus har hele tiden haft som sit arbejdspunkt at få udbredt 2-værelses boliger på vores plejehjem. Hvis det kræver ombygning, er det det. Drøftelsen i kommunalbestyrelsen onsdag aften var en "døråbner", og når vi i tiden, der kommer, skal til at tale om plejeboliger og ældreområdet i det hele taget, vil jeg benytte enhver lejlighed til at slå til lyd for 2-værelses boliger på ældrecentrene.

Annonce